vrijdag 27 oktober 2006

Home sweet home

Toch wel weer heerlijk om terug te zijn in eigen huis. We zijn warm welkom geheten door onze twee katten die eigenlijk sinds onze aankomst niet meer van onze zijde geweken zijn. Als we even op straat met een buurman praten, zijn ze onmiddellijk van de partij en verleiden ze ons tot aanhalen door langs de benen te strijken. Ze laten zich heerlijk kroelen en aaien en ronken er als tegenprestatie flink op los. Zo kan het dus ook, je hoort wel eens verhalen van andere kattenliefhebbers dat de poezen, beledigd over het vertrek van de baasjes, je met de rug aankijken en protest keutels buiten de kattenbak achterlaten. Ik heb zelfs vanuit zeer betrouwbare bron eens vernomen dat er na thuiskomst van een korte vakantie tijdens het even opschudden van het dekbed, de kattendrollen om de oren vlogen.....
Onze jongste telg Tooheys is flink aangekomen, zou zij net als ik ook een stress eetster zijn? In de paar weken dat wij op vakantie zijn geweest heeft zij kans gezien om zich werkelijk kogelrond te eten. Zij blijft er echter geweldig uitzien en heeft totaal geen last van de dikke laag spek. Wat benijd ik de kattengeest. Katten hebben totaal lak aan ‘zelfbeeld’ en vinden zich altijd precies‘goed’.
Het lijkt wel alsof Tooheys vooral nu het heerlijk vindt om, net als een baby, op haar rug in je armen over haar buikje geaaid te worden.
Ik zit trouwens al aardig in de Nederlandse tijd. Werd ik gisterochtend om 03.00 uur wakker, vanochtend was dat 06.00 uur en dat is eigenlijk een normale (werkdag) tijd om op te staan. Ik barst van de energie en heb me voorgenomen dit logboek voort te zetten met mijn ‘kronkels’.

Geen opmerkingen: