vrijdag 3 november 2006

Hoog sammie, kijk omhoog

Weer een heerlijke dag! Wat is het toch prachtig om te wandelen op de Veluwe in dit jaargetijde. Weliswaar was het koud en waaide het guur maar er was een waterig zonnetje en we hebben de prachtigste kleuren gezien en de mooiste paddestoelen. Dit jaar opvallend veel grote -rood met witte stippen- je weet wel van kabouter Spillebeen.
Ook was duidelijk te merken dat de bossen en open vlaktes niet meer zo bevolkt door mensen worden want overal zagen we dieren of verse sporen van dieren (hoefsporen en keutels enzo...)
Ook veel verschillende vogels waaronder een heuse specht. Langs het hele pad zag je verse wroetplaatsen van wilde zwijnen. Ik was in gedachten zo met de wilde zwijnen bezig dat ik een kleine teckel geheel over het hoofd zag en het bijna in mijn broek deed toen ie mijn kuit aanprikte met zijn lange zwarte neus. Van mijn reactie schrok Sammie, want zo heette ie, zodanig dat hij met zijn staartje tussen de benen achter zijn baasje ging lopen. Ach en Sammie bedoelde het allemaal zo vriendelijk.
Het is helaas tussen Sammie en mij niet meer goed gekomen.
Ik heb met volle teugen genoten en een heerlijke frisse neus en frisse geest gekregen. Eigenlijk moet een mens dit veel vaker doen.

Geen opmerkingen: