maandag 19 februari 2007

Deep Change dag 8


Op aanraden van M. een mede Deep Changer (de tijger) heb ik een Osho Zen Tarot:Kleine Arcana kaart van de dag getrokken.

Lees hieronder de wel zeer treffende kaart.

"Deze vrouw heeft een vesting om zich heen gebouwd en houdt al haar bezittingen, die ze als haar schatten beschouwt, krampachtig vast. In werkelijkheid heeft ze zoveel spullen vergaard om zich mee op te schikken dat ze er alleen maar lelijker op wordt.

Deze kaart daagt ons uit eens te kijken waar we ons aan vastklampen en wat we zelf denken te bezitten dat zo waardevol is dat er een vesting nodig is om het te beschermen. Het hoeft geen hoog banksaldo of een kist vol juwelen te zijn--het kan iets heel simpels zijn: tijd overhebben voor een vriend of het risico nemen iemand te vertellen dat je van hem houdt. Net als een dichtgemetselde bron die stagneert omdat ze niet gebruikt wordt, verliezen onze schatten hun glans en waarde als we weigeren ze te delen met anderen. Wat het ook is dat je vasthoudt, bedenk wel dat je het niet mee kunt nemen. Houd het wat minder stevig vast en voel de vrijheid en expansie die het gevolg zijn van delen met anderen.
Zo gauw je gierig wordt, sluit je je af voor een van de eerste beginselen van het leven: expansie, delen.
Zodra je je aan dingen gaat vastklampen, mis je het doel--je loopt het mis. Want dingen zijn niet het doel, maar jij, je meest innerlijke wezen, bent het doel--geen mooi huis maar een mooi zelf; geen hoop geld maar een rijk zelf; geen stapel dingen maar een open wezen, waar miljoenen dingen toegang hebben. "
Ik neem me ter plekke voor om woensdag mijn klerenkast uit te mesten!

3 opmerkingen:

Roosnans zei

heb ze wel eens gezien..prachtige kaarten zijn het!
mooie tekst
en grinnnnnn: de klerenkast??!!!
eerst nog even cursussen...en genieten....

rina zei

hahahahahahaha alweer???????

Mike zei

Hoe bedoel u "alweer"? Die zakken aan de weg vorige week waren van Maxim. Ikke ga morgen aan de slag...