donderdag 15 februari 2007

Mooi Kanaleneiland...

Wachtend voor het verkeerslicht wordt mijn oog getrokken naar een bijzonder tafereel. Ik zie een jongetje, ik schat dat hij ongeveer 8 jaar oud is, nogal ‘breed’ lopen. Zijn armen een beetje van zijn lijf afhoudend en hij loopt behoorlijk wijdbeens en dat ziet er (voor een achtjarige) best wel stoer uit. Zeker als ik het serieuze koppie zie wat boven het strakke helblauwe pak uitsteekt. Bij de armen en voeten zitten rode accenten en als ik goed kijk zie ik dat de rug en borstpartij flink opgeklopt is met opgestikte spierbundels.

Duidelijk een Superman en wat voor een. Het is een apetrotse superman en dat straalt hij aan alle kanten uit. Wat dit beeld nou zo bijzonder maakt voor mij (het is tenslotte carnaval en er lopen wel meer verklede kinderen rond) is het kleine gezelschap van vrouwen, waar hij duidelijk bij hoort, die alledrie wel zeer traditioneel gekleed gaan in lange vormeloze jurken en donkere hoofddoeken. Juist ja, allochtonen.

Ik word warm rond mijn hart als ik dit tafereel gadesla en zie ter plekke de integratiekansen omhoogschieten met de gedachte dat het fenomeen‘carnaval‘ in het nuchtere Utrecht al blijkbaar tot de migranten is doorgedrongen.
Ik bezie dit volksfeest ineens met andere en meer hoopvolle ogen.

1 opmerking:

Roosnans zei

mooie foto van ons Kanaleneiland!

en wat een stoer verhaal!
grin