zondag 25 februari 2007

Telefoon terreur


Vanochtend heb ik mij een beetje ‘verdiept’ in de nieuwe teller (yellowtracker) die ik vorige week op mijn site heb geïnstalleerd. Voordeel is dat je kunt ‘zien‘ (je ziet het IP-adres) wie je site bezoekt en hoe vaak. Ik ben verbaasd te zien dat ik blijkbaar ‘vaste fans’ heb in de hele wereld. Ook kun je zien op welke wijze men op jouw pagina terechtkomt. Eén pagina is mateloos populair via Google en dat is :"kinderziektes" . Tja, als je googled op ‘kinderziektes’ kom je op mijn site bedrogen uit. Mijn verhaal gaat over onze ervaringen met de Xperiabox van Planet waarmee ik draadloos kan internetten, helaas verliep de installatie niet helemaal (lees helemaal niet!) vlekkeloos...
Eerlijkheidshalve gebied mij te zeggen dat het draadloosinternetgebeuren een uivinding is waar ik heel blij mee ben. Het heeft mijn huwelijk gered. Ik kan nu namelijk overal gezellig bij mijn lief zitten terwijl ik toch ‘mijn digitale ding’ doe. Maar als we geweten hadden dat het onze telefonische huishouding zo zou ontregelen...Wij zijn namelijk sinds begin november aan het tobben met onze telefoon en waren wekelijks meerdere dagen niet bereikbaar of konden zelf niet naar buiten bellen. Gelukkig kan ik nu schrijven dat de problemen lijken opgelost want het gaat al 7 dagen goed.
Nu is het weer 'gedaan' met onze stilte en het lijkt wel of ze het ruiken, die telefoonterroristen want ze plegen weer volop aanslagen op onze privacy. De telefonische colporteurs hebben ons zeker gemist de afgelopen maanden.
Ik fantaseer: "Mag ik u zo terugbellen want het komt me nu niet zo uit, wanneer zit uw dienst erop? en mag ik dan uw prive telefoonnummer?"

Helaas ben ik in het echte leven niet zo bijdehand. Het is ook nooit goed of het deugd niet...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mike..............waaaaaarrrr beehen je???

Roosnans zei

vreselijk, die telefoon-verkopers...na de eerste drie woorden weet je al waar het heen gaat...altijd weer de vraag voor mij: hoe hang ik netjes op, want het zijn soms pittbulls...aaaaaggghhh!!!