zondag 18 maart 2007

Vallen en opstaan...

We hebben gisteravond heerlijk bij de buuf gegeten en terwijl we nog gezellig aan het natafelen zijn horen we een vreemd geluid bij de voordeur. Maxim en ik dachten dat het een van onze katten was die even van zich liet horen. De Buuf stuurt haar man erop uit om even te checken wat het was en die roept even later de hulp in van Maxim. Wat blijkt, bij een bejaarde overbuurvrouw was de stop eruit geknald en ze kon dat niet verhelpen. Helaas werkte de telefoon ook niet zonder stroom en moest ze, slecht ter been, hulp buitenhuis zoeken. Haar buren waren niet thuis en ze zag licht branden bij de Buuf en co maar had het laatste stoepje over het hoofd gezien, met alle gevolgen van dien. De mannen hadden haar gelukkig al weer gauw overeind maar de schrik zat er bij de buurvrouw wel in zeker toen bleek dat het euvel met doorgeslagen stop niet kon worden verholpen. Gelukkig wonen haar dochters vlakbij en hebben zij zich verder gebogen over de buurvrouw zodat zij veilig in bed terecht kwam.
Je moet er toch niet aan denken dat we niet hadden gechecked waar dat geluid vandaan kwam, dan hadden we haar misschien pas gevonden als we naar huis waren gegaan. Ik hoop zo nog even te horen hoe het nu met de buurvrouw is.

2 opmerkingen:

Lin's ding zei

Potjandikkie zeg, is inderdaad goed van jullie. Fijn dat jullie zoveel aan elkaar hebben in jullie buurtje. Dat is echt heerlijk. Wens de buurvrouw sterkte en vertrouwen, want dat zal wel een knak opgelopen hebben.

buuf zei

volgens mij werkt alles weer bij de fam. Toen wij thuiskwamen van de verjaardag, zag ik weer het vertrouwde lampje in de kamer.
Hanna is vanmorgen/vanmiddag nog langs geweest om plakband. om een stukje draad vast te kunnen plakken op de grond. Alles weer bij het oude......( ik vond het ook gezellig)