zondag 15 april 2007

Carpe Diem...


Lekker lezen en met het oog op het mooie weer een van mijn jaardagscadeautjes ter hand genomen en begonnen met lezen. De titel "Er komt een vrouw bij de dokter" en geschreven door Kluun. De titel deed mij vermoeden dat het om een 'dijenkletser' zou gaan en daar had ik wel ff zin in. Niets bleek echter minder waar. Het verhaal gaat over een man die zijn vrouw gaat verliezen aan kanker en daar heel openhartig over schrijft.
Een paar keer over heb ik het boek weg willen flikkeren omdat ik me niet in de personage van het hoofdpersoon kon verplaatsen. Ik kon enkel denken wat een ontzettende ongevoelige egocentrische eikel het hoofdpersonage was.
Gaandeweg kwam ik erachter dat ie dat ook eigenlijk wel van zichzelf vindt en begon ik zijn recht voor zijn raap stijl en rauwe humor te waarderen. Menig traantje weg moeten pinken en weer werd mij bevestigd nooit alles van één dokter aan te nemen, hoe belangrijk second opinions zijn en je "LEEF TIJD" (carpe diem is ook mijn levensmotto) ten volle te benutten. Ik kan dit boek warm aanbevelen, het heeft mij veel gebracht.

1 opmerking:

Roosnans zei

mmmm...blijkbaar leesweer! grinnn

toch de moeite waard dus, dit boek?? niet alleen een hype?

grtz