donderdag 5 april 2007

Deep change dag 12

Shaken and stirred!
Wat een dag vandaag! Na een 'special treat' ofwel het zien van de film 'what baby's want' begon bij mij 'the softening and opening up'. De film liet op een schokkende manier zien hoe we met baby's om kunnen gaan voor, tijdens en na de geboorte en hoe makkelijk er hierdoor trauma's kunnen ontstaan. Ik raakte er erg door ontroerd in elk geval. Steeds duidelijker tekenen de contouren van een andere 'Mike' zich af. Een Mike die haar stoerheid niet langer meer nodig heeft om zich staande te houden en te handhaven. Een Mike die haar onzekere kant mag laten zien en daardoor een andere krachtbron aanboort. Een Mike die zich niet langer hoeft te verschuilen achter harde humor en stekeligheid.
Shaken and stirred tot in elke vezel en in verwarring, niet wetend wat me allemaal overkomt. dat gebeurt pas als A. oppert dat het misschien tijd is om de kwetsbare Mike geboren te laten worden. Het klinkt raar en nu ik het opgeschreven heb is het nog steeds een vreemde ervaring maar ik ben er heel blij mee, hoe raar dan ook, het is wel mijn ervaring.
Kijkend in mijn gapende zwarte afgrond, duizelde het mij en laat ik los, kleine golven van ontspanning, hete tranen stromen langs mijn wangen mijn oren in. Als ik mijn ogen weer open voel ik mij intens verbonden.
Kleine stapjes maar zo mooi....
'madeliefje'

5 opmerkingen:

Roosnans zei

kwetsbaarheid laten zien, das pas stoer....wie durft dat nou???

geniet daar maar, mooi mens!

grtx

ria zei

Heftig hoor.
Ben je nu weer lekker thuis?

Mike zei

yep, home sweet home...

Dylan zei

wat mooi. ik heb zelf nooit zo een seminaar gevolgd, maar kan me wel voorstellen hoe essentieel het moet zijn. Mes félicitations! :)

Mike zei

Thanks Dylan, ik kan het niet in woorden vatten maar essentieel voor mijn leven en toekomst is dit zeker. het is een pijnlijk proces waar ik jou niets over hoef te vertellen, daar zit je zelf midden in. ik hoop voor jou dat je de moed hebt een stap verder te gaan en 'in' het proces te gaan, welk pad je ook gaat.