zondag 24 juni 2007

FF fotoshoppen...


Ik heb staan klapperen met de oren, gisteren op de ledendag. De handigheid met fotoshoppen van anderen heeft mij verbijsterd of heeft mijn eigen onhandigheid mij ontgoocheld?
Hm...

Houd ik niet van het bewerken van fotoos omdat ik niet met fotoshop overweg kan? Of houd ik niet van bewerkte foto's?
Zelf geniet ik altijd van spiegel- en reflectie foto's. Als een ekster beweeg ik mij richting glimmend object om juist datgene digitaal te vangen wat zich dan voor mijn lens begeeft, keer op keer op keer... Om dan kraaiend van plezier mij voor dat object heen en weer te bewegen. Daarna voel ik geen behoefte om de foto nog eens te vervormen of op te leuken maar nu zie ik toch wel wat voor aardige zaken je ermee kunt doen. De schellekes zijn - als het ware- een beetje van de ogen gevallen.
Misschien heeft mijn steeds sterker wordende aantrekkingskracht op glimmende grote vlakken wel te maken met de leeftijd.. Van mijn moeder kan ik me nog goed herinneren dat zij zich na een zekere leeftijd steeds meer ging 'behangen' met grote glimmende en opvallende sieraden. Ik heb dat nu dus ook maar dan net effe anders. Ik 'projecteer' mezelf in het glimmende.

Voer voor spiegelogen...
Nee hoor, geen schrijffout, haha

13 opmerkingen:

Martine zei

Van mij mag je glimme van trots bij zulke foto's, of ze nou geshopt zijn of niet..

Martine zei

glimmeN, bedoel ik..

Mike zei

Dank u, schreef zij glimmend :-)

Redstar zei

Ik vind een mooi bewerkte foto het zelfde als rood haar is niet lelijk, maar de foto's die jij maakt in glimmende objecten vind ik super..

Mike zei

Tjonge, straks ga ik glimmend en wel nog naast de schoenen lopen...

Roosnans zei

gewoon lekker een middagje mee spelen, met dat photoshop en alles wat er niet uit ziet meteen weer weggooien...krijg je het vanzelf onder de knie! zeker jij, met je computeraanleg...

fraaie foto weer trouwens! humor!
grtzzzzz
tot morgen!

V@nM@n zei

Het ziet er in ieder geval gelikt uit...

Lin's ding zei

jij gaat voor puur, vindt dat niet alles een pimpje moet. Prima toch, zo zeggen foto's weer alles over hun makers... glim jij maar lekker door, dat gaat je prima af. Mooi puur is beslist niet lelijk.

Pasula zei

Zelf hou ik ook meer van natuurlijke foto's en foto bewerken om het fotoshoppen levert vaak en triest resultaat op. Als de oorspronkelijke foto mooier is, waarom dan bewerken.

Ik ken wel een logster, een fotografe (GerdaYD) die zo heel af en toe een bewerking maakt waar je steil van achterover slaat, maar dan is het ook mooi om te zien.

Guus zei

Voor een volgende keer hoop ik meer tijd te hebben, en die dan ook zeker te besteden aan koffie en kennismaking. Nu was 't zeker voor mij wel erg vluchtig, en hadden we nauwelijks tijd om wat te filosoferen (ook een hobby van jou, geloof ik).
Veel plezier met je ontdekkingsreis in photoshop-land !

Oshiva

aargh zei

Foto's bewerken is weer een kunst op zich. Je kunt er leuke dingen mee maken maar ik vind het toch wat anders dan fotograferen.
Een studie spiegelogie is trouwens vast ook heel interessant!

Mike zei

@ Pasula; ik ben al erg onder de indruk van jouw kunsten. Ik zal eens gaan snuffelen op internet...Thanks

Richard zei

Hallo Mike, leuk dat je een bezoekje aan m'n website heb gebracht!

En als ik kijk hoe creatief je je foto's maakt heb je helemaal geen photoshop nodig (alleen om het formaat eens een keer aan te passen, grapje).

Ik kom zeker vaker langs om je foto's die je op een leuke manier weet te maken te bekijken.

Greetz Richard.