maandag 23 juli 2007

iesiepiesietaart...


Hieronder het wel zeer eenvoudige recept, niet alleen geschikt voor pruimen maar ook voor appels, bananen, persik, nectarine afijn verzin het maar...
125 gram boter op kamertemperatuur, 125 gram suiker, 4 eieren, 250 gram bloem, 2 afgestreken eetlepels bakpoeder, 16 rijpe pruimen, citroenrap van 0,5 citroen, kaneel, 2 eetlepels suiker.
Instructies
De pruimen halveren en ontpitten. In de bakvorm bakpapier op de bodem leggen. Met een mixer de zachte boter glad kloppen. De suiker toevoegen en dan 1 voor 1 de eieren. Kloppen tot het mengsel romig is. De citroenrasp en de bloem vermengd met de bakpoeder luchtig door het beslag scheppen. Het beslag in de vorm doen en daar bovenop het fruit storten. Het beslag rijst helemaal over de vruchten heen (als het goed is ;-) dus maakt niet zoveel uit. De taart bestrooien met kaneel en in het midden van de oven op 170 graden in circa 45 minuten gaar bakken. 2 lepels kristalsuiker over de hete taart strooien en af laten koelen. Of warm met bolletje ijs of beetje creme fraiche....