donderdag 16 augustus 2007

Op de heupen...


Vanochtend kreeg ik uit handen van Roosnans deze eerlijk verdiende taart aangereikt namens Lin's ding. Ik had namelijk even terug alweer een 'raadplaat' goed geraden en dat diende beloond te worden met gebak. Onder jaloerse blikken van mijn naaste collega's heb ik met veel smaak en gesmak dit gebakje uiterst langzaam tot mij genomen. En zo is er eigenlijk dagelijks wel iets wat de snelste weg naar mijn heupen vindt, maar die gedachte laat ik lekker los. Ik ben de laatste weken weer aardig aan het sporten en roei toch gauw om de dag zo'n 3 kilometer waarna ik nog tien minuten rustig af train op de crosswalker met lekkere lounge muziek op volume 10. Daarnaast pleeg ik ook nog enkele keren per week een flinke frisse neus te halen. Ik lees soms wel eens creatieve ideeën in het kader van timemanagement om sporten met huishoudelijke klussen samen te laten gaan. Aargh heeft daar zelfs een term voor bedacht 'huishoudsport', niet verkeerd hoor maar zelf roei ik toch liever met deze riemen in plaats van met de stofzuiger om een beetje in beweging te blijven, al was het alleen al omdat ik de muziek niet kan horen tijdens het stofzuigen.
Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd wat u doet om een beetje 'in model' te blijven.

25 opmerkingen:

Mar zei

Ik heb mijn lichaam dat na jaren en jaren van jojo-en heeft bepaald dat ik maar eens diabeet moest worden. Vanaf eind maart ben ik aan de medicijnen en eet zoals dat voor een diabeet goed is. Ik hield nogal wat vocht vast; dat is met plaspillen verholpen en leverde de eerste 8 kilo op, de volgende 19 zijn vanaf eind maart van me af geslonken. Ik wandel en fiets, maar nog geen grote afstanden en door een schouderblessure (permanent) sport en zwem ik nog niet, wat wel op mijn lijst staat.

Ik eet best wel lekkers, maar koop geen chips, snoep, chocola of koekjes. Als ik al een vreet- of zoetbui aan voel komen, worden het nectarines of druiven, of twee van die dure echte grote koeken. Allemaal producten met te veel suiker, maar ik heb ontdekt dat 2 verse gevulde koeken veel meer vullen dan een heel pak van die goedkope, en daarbij ook minder ongezond zijn.

Volgende week hoop ik mijn eerste streven eindelijk te halen (99,9), en dan streef ik naar nog 10 minder. Daarna laat ik het los.
Ik denk dat die laatste 10 (of meer) er af gaan als ik ga sporten en weer eens wat kan gaan klussen in en om mijn huis.

Het ziet er wel erg lekker uit op die foto! :)

Liefs, Mar

martine zei

Welk model?

Mike zei

@ Mar; je gaat echt goed meid! fantastisch :-)
@ Martine; haha, lekker eten is niet vies tenslotte ;-)Het lucht mij enorm op er niet meer zo mee bezig te zijn. Daardoor kan ik makkelijk vreterige zaken laten staan, behalve dit taartje dan ;-)

ria zei

Ik wandel elke dag een rondje met het hondje ;-) en snoep gewoon als ik daar zin in heb.

Roosnans zei

meer groenten, meer fruit en minder vet dan een tijd geleden (oei oei...al die lekker kaasjes....) en 2 x per week naar de sportschool...
het resultaat is u bekend! grin

hopelijk was het ook een lekker taartje, zo zag het er wel uit nl.....

grtzzzzzzzzz

V@nM@n zei

Een stevige pint houdt mijn buik in een prima conditie. Alleen door het niet kunnen squashen door een blessure gat het met de conditie hollend achteruit...

Mike zei

@ Ria; ja wandelen is heerlijk en ruimt ook gelijk de muizenissen in het hoofd op :-)
@ Roosnans; ja uw resultaat mag er zijn dame ;-)
@ VanMan;Vergeet je wandelescapades niet ;-), je hebt aardig wat afgestruind in het Limburgse land

Redstar zei

Ik hoef niet veel te doen eigenlijk. Na 16 jaar sport, en afgebouwd te hebben, hoef ik nu alleen op mijn voeding te letten, en loop ik elke dag mijn rondje natuurgebied..

Mar zei

Ik hoefde vorig jaar ook alleen maar te bedenken waarom ik iets lekkers wilde. Dat heeft me heel erg geholpen, en ik was geslonken tot 95 kilo. Ook 20 kilo, in een half jaar tijd.

Maar toen werd ik verstandig en stopte met roken... hoppa, het vet klonterde zo weer overal waar ik het niet wilde ;)

Ik heb wel gemerkt dat als je alleen maar weet waaróm je lekkers wilt, je al de helft laat staan. En nu ik verplicht dit regime heb, merk ik hoe verslavend suiker is: als ik een ijsje of gebakje neem, wil ik dat dagenlang opnieuw... Nou ja, dat leert me dan om de gulden middenweg te bewandelen, in plaats van het alles-of-niets-systeem, want dat werkt uiteindelijk niet ;)

En enigszins Rubensiaans schijnt me goed te staan, haha :)

Brillie zei

Zo eet je geen gebakje...

Pasula zei

Heerlijke foto! Ja genieten is belangrijker dan wel strak regime ook. Op het moment dat je een gebakje eet en later met wat vrienden een mooie strandwandeling gaat maken loop je het er vanzelf wel weer af en het is nog aangenaam ook! (het gebakje eten + wandelen met vrienden)

Bolus zei

Ik denk maar weinig na over de buik..
Ik hoorde trouwens een leuke van een zwemvader in de kleedkamer na het vrijzwemmen. Die '..vond dat zwemmen wel leuk, maar 2 uur je buik inhouden, dat was wel wat veel gevraagd..'
Verder doen mijn ouwelui aan Sonja Bakker dieëten. Opvallen veel SAS-dagen zitten daar nog tussen :-)

Mike zei

@ Redstar; zo, ex sporter, mag ik weten wat je gedaan hebt?

@ Mar; Rubiaanse vrouwen zijn de mooiste :-)

@ Brillie; Ik was niet op jouw landgoed en hier eet het gewone plebs de gebakjes zo :-)

@ Pasula; Uitstekende combinatie, ben het helemaal eens :-)

@ Bolus; Nou die SAS dagen zijn zo gek nog niet hoor ;-)

Redstar zei

@ Mike, Ik heb 16 jaar aan vechtsport gedaan. Daarnaast liep ik elke dag 12 km
..

Mike zei

@ Redstar; zo dat is niet gering! Master in the black belt van iets? Wow, heb nu nog meer respect voor u (buigt diep en loopt achterwaarts weg ;-)

aargh zei

Nou, ja, eigenlijk vooral regelmatig een lekker boterhammetje met kaas of honing, en dan 's avonds een trappistje. En veel kwarktaart naturlijk. Daarmee blijf ik aardig in model. Roeien lijkt me vreselijk, maar dat heeft vooral te maken met mijn handen, die lijden aan een raar kwaaltje. Huishoudsport is afwisselender.

Redstar zei

LOL @ Mike :-D

Carice zei

Oh... dat ziet er heerlijk fout en lekker uit. Groot gelijk. Geniet ervan.

Carice zei

B.t.w.
ik ren me rot om in model te blijven. En ik vind het heerlijk.

Mike zei

@ aarch; ow heerlijk boterhammetje gaat er ook altijd wel in ;-)

@ carise; hardlopen is ook heerlijk, vond het bevrijdend vroeger. Ik doe het nu een tandje rustiger ;-)

hanscke zei

wandelen, tennissen en fietsen, maar van alles te weinig om het model te krijgen wat ik wil hebben.

esther (webble) zei

Sinds vorige week ga ik naar de sportschool. En ik maak dit giga nieuwe huis schoon, potdorie wat een workoit is dat!! :0

Leontine zei

ja, nou heb je het voor elkaar, nou kan ik aan niks anders meer denken dan aan dat lekkere gebakje..Je wordt bedankt, Mike :o)

Lin's ding zei

goh Mike, wat een leuk stukje en wat een reacties kun jij uitlokken door een stukje gebak. Da's dubbel pret.... blij dat je er van genoten hebt en dat je je collega's zo getergd hebt vind ik ook wel humor.

Mike zei

@ Lin; ha meid, fijn je weer -on line- te zien. Ik heb van de taart geweldig genoten :-)