woensdag 8 augustus 2007

Zuur...


Ik heb mijn oog op een leuke korte opleiding (haptonomie en communicatie) laten vallen en dacht te voldoen aan alle voorwaarden om in aanmerking te komen van een maxduizend subsidie van het A&O-fonds. Ik krijg mijn aanvraag echter retour daar de subsidie slechts geldt voor korte opleidingen van maximaal 8 maanden die starten tussen 1 januari 2007 en uiterlijk eindigen voor maart 2008. Mijn opleiding begint zowaar in 2007 (november) maar eindigd 20 mei 2008, das dus twee manden later dan toegestaan en val ik dus buiten deze subsidie terwijl deze opleiding wel binnen de voorwaarde valt en maar 7 maanden duurt.
Op mijn vraag aan de ambtenaar die deze aanvragen behandeld, of daar nou geen mouw aan te passen is, kreeg ik als antwoord een andere opleiding te zoeken die wel aan de regels voldoet. Ik snap dat zo'n man de regels uitvoert en benijd hem niet, wat een baan.

Ik stel mijzelf de vraag of ik nou zo moeilijk doe en de subsidie moet laten varen en besluit de subsidieambtenaar terug te bellen met de vraag of ik in beroep kan gaan of iets dergelijks. Dat blijkt wel mogelijk maar zo te horen had hij er niet veel verdusie in dat het zoden aan de dijk zou zetten. Of misschien komt daar wel een hoop werk voor hem uit voort. In elk geval kreeg ik het adres met een flinke zucht. Tja en nu, heeft iemand dit eerder bij de hand gehad? Ideeën ? Suggesties?
Hoe dan ook, hier ga ik vanavond eens fijn voor zitten, geen blogrondje dus...
Update 20.58 uur: stekelig doch correct briefje gedicht en gepost...

15 opmerkingen:

ria zei

Hoeveel scheelt het in geld?

Redstar zei

Ja, ik ben een keer in beroep gegaan bij zoiets dergelijks, en deze won ik niet. Toen ben ik naar een advo gestapt, en deze heeft de zaak ingedient bij de rechtbank. De zaak is nooit voor gekomen vanwege een schikking :-). Dat was dus in mijn geval, en het duurde iets te lang naar mijn zin, maar heb wel gekregen waar ik voor ging..

Redstar zei

Ow ja, suc6 er mee, en met de beslissing wat je gaat doen en zo...

Mike zei

@ Ria; het gaat om maximaal 1000 euro, de moeite waard dus. ik wacht af :-)

@Redstar; ik heb alleen een brief geschreven, heb het dus eigenlijk al van me af geschreven en losgelaten ;-)

V@nM@n zei

Ik zou de hele zaak op de kop zetten alleen al om dat ambtenaartje te pesten...

Mar zei

Ik ben als V@nm@n en heb daardoor menig recht gewonnen, en onrecht aangepakt. Maar vraag jezelf wel af wat het aan (negatieve) energie kost tegen de winst, want ik kan je verzekeren dat strijden heel veel energie uit je weg laat sijpelen, en allemaal negatieve.

Spreek je wens hardop uit ;)
succes!
liefs van Mar

Mar zei

hm die regels kloppen niet met zoals het in mijn hoofd zat. Je snapt me hopelijk, ik ben nog ziekig ;)

Brillie zei

Ik ben het eens. Regels zijn gregels. Want zo kunnen de cursusgevers ook extra geld aanvragen, omdat ze buiten de tijdzone komen van waar ze een bepaald bedrag voor kunnen aanvragen. En al die extra aanvragen willen ze gewoon verkopmen. Er zit meer achter dan alleen jou gedachten...

Mike zei

@ Brillie; ik begrijp niet goed wat je bedoelt. A&O subsidie is alleen voor ambtenaren die hun loopbaan willen verbreden en mag je slechts 1 keer aanvragen. Ik zie het verband met cursusgevers niet.

@ Mar. fijn weer even van je te horen. De wens is uitgesproken, brief verstuurd en item reeds losgelaten :-)

Roosnans zei

mmm, wordt het vooroordeel: ambtenaren en burocratisch toch weer bevestigd...SUCCES met je brief! hopelijk lukt het!

pfffff
even op vakantie, wat een boel bij te lezen zeg.....nu maar weer dagelijks volgen?!?!
hug

Pasula zei

Misschien kun je toch de opleiding doen en de laatste 2 maanden zelf betalen? Ja ik noem maar wat hoor. Beetje flauw dat ze jou dit zouden onthouden.

Linneke zei

Owee, ik wist niet dat de regelnichterij in Nederland ook al zo welig tierde! Ik dacht dat zulke toestanden typische Kafka van Belgische makelij betrof...

De overheid zou elk initiatief tot navorming toch moeten aanmoedigen. In onze lage landen wordt steeds geschermd met de noodzaak van levenslang leren. De mensen die de moed en de puf hebben om dit effectief te doen, naast een gezin, beroepsleven etc, zouden moeten worden gestimuleerd en ondersteund i.p.v. om de oren geslaan met regels.
Succes ermee!

hanscke zei

Ik ben benieuwd hoe het afloopt

Lin's ding zei

tjonges Mike, wat balen weer. Tja, ik zou me toch niet de kans laten ontnemen om een mooie cursus te doen als ik daar mijn zinnen op had gezet. Veel succes ermee....en geld is maar geld..tja....hoop dat je positief geluid krijgt op je brief....je laat het ons wel lezen he?!

Mike zei

@ roosnans; welcome back! Hier heb je niet veel gemist hoor ;-)
@ Pasula, tja voor een ambtenaar geldt echt 'regels zijn regels'maar er is een pittig briefje onderweg ;-)
@ Linneke; tja het is een prachtige regeling als je maar wel aan alle regeltjes voldoet. Ik laat me niet zo gauw uit het veld slaan hoor!
@ Hanscke; wordt zeker vervolgd ;-)
@ Lin's ding; Ha daar is u weer :-), ook welcome back en natuurlijk houd ik je op de hoogte :-)