vrijdag 21 september 2007

Vakantie perikelen...

Nee, het gaat niet over de eerstvolgende vakantie. Mijn lief organiseert, regelt, verzorgt en gaat over de betalingen. Heerlijk vind ik dat, dan hoef ik daar niet over na te denken. En toch soms, zoals vanavond tijdens het eten, bekruipt me een benauwd gevoel van al dat geplan en vastleggen van dingen. De bedoeling van vakantie is toch ook loslaten en een beetje avonturieren.

Voor volgend jaar hadden we een deal gemaakt dat Maxim met zijn familie een grote trip zou gaan maken en ik een opleiding zou doen in plaats van mee op vakantie te gaan. Mooi geregeld dacht ik zo. Helaas is er een kink in de reiskabelplannen gekomen waardoor de hele planning van 2008 op de schop ligt.
Ik vind dat helemaal niet erg en kan een tas inpakken, in de auto stappen en op vakantie gaan. Of gewoon heerlijk thuis blijven en boeken lezen of boswandelingen maken. Vakantie betekent voor mij niet te hoeven werken en vrij over je tijd kunnen beschikken, vrij zijn.
Bij mijn lief werkt het anders, hij leest en zoekt dingen uit die hij wil zien en wil hotels vastleggen, regelen, plannen en is dat allemaal part van de voorpret. Hij leeft helemaal naar het vakantiemoment toe en ik vermoed zelfs van vakantie naar vakantie...

Nu zou ik wel willen weten hoe jouw vakantie er uitziet. Plan je alles van te voren, of ga je liever op de bonnefooi, of blijf je liever gewoon thuis?

9 opmerkingen:

Polle zei

Ik plan. Om vervolgens in het land van bestemming al mijn plannen los te laten en te gaan bonnefooien. Alsof ik me dan pas zeker genoeg daarvoor voel.

V@nM@n zei

Ik kan heel goed thuis genieten, en gelukkig mijn vrouw ook...

Youke zei

Ik ben heel erg van het plannen maar heb afgelopen vakantie mijn uiterste best gedaan om dat niet te doen. Was wel moeilijk af en toe.

ria zei

Ik ben het allerliefste thuis. Mijn ventje gaat zo af en toe op stap omdat hij dat leuk vindt, inclusief voorpret en regeldingen ;-)

Brillie zei

Stel je lief valt weg.. En dan? Paniek, niet alleen om het wegvallen, maar ook om het geld...

Dit is niet zelfstandig zijn..

Mike zei

@ Brillie; wat een bezorgdheid, niet nodig hoor, vanaf mijn 16e dop ik mijn eigen boontjes en ik vind het een verademing dat nu niet te hoeven :-)
Maar hoe ga jij (behalve naakt, dat weten we ) het liefst met je vakantie om?

Redstar zei

Wij zeggen, zullen we, en dan gaan we...

Mike zei

@ Allen; dank voor jullie reacties, deze roepen soms weer meer vragen op van mijn kant. Als ik diep naar binnen ga is 'op vakantie zijn' ook veelvuldig een vlucht geweest, weg van de sores en werk maar bovenal wegvluchten van mezelf. Wat heerlijk dat ik dat niet meer hoef, ik vind het tegenwoordig zelfs gezellig als ik mee ga ;-)
-----------------------------------

@ polle; lees ik het dan goed dat je vanwege een 'onzekerheid' de vakantiebestemming dan maar vastlegt en aldaar aangekomen je pas aan het vakantiegevoel kan overgeven?

@ VanMan; ja daar kan ik ook zo heerlijk van genieten, Maxim helaas niet, hij wil het liefst (verre) reizen maken

@ Youke; wat is het dan dat je zo tot het plannen en vastleggen 'dwingt'? Wil je de regie hebben of controle houden? Wel hartstikke goed dat je in elk geval je best doet om dat een beetje los te laten :-)

@ Ria; dat klinkt wel heel erg herkenbaar, ik ga ook met veel plezier op avontuur hoor maar vind het ook heerlijk om thuis te blijven.

@ Redstar; Dat klinkt als de ultieme vrijheidsgenieter, had eigenlijk niet anders verwacht ;-)

Mar zei

Ik wil altijd overal naartoe, maar het kost me moeite om het te doen. Dan weer zet het geld me klem, dan weer mijn gezondheid.
Maar ik denk dat het ook vluchten is geweest, al tankte ik er ontzettend van bij. Op de vakantiebestemmingsplaats plan ik niet; ik kijk naar de sight-seeing en besluit wat ik wil zien en doen.
Ik wil toch altijd naar een zee en wil schelpen zoeken, da's al makkelijk... Maar het komt er al 2 1/2 jaar niet meer van, zelfs niet van een weekje Ierland. Het nadee van alleen zijn: je gaat alleen en je komt alleen thuis. Niemand om je ervaringen mee te delen. Maar een weekje Griekenland of Turkije nu, zon, zee, natuur en cultuur, lijken me niet verkeerd :)