dinsdag 18 december 2007

Het gesprek...


We zijn er niet uitgekomen, het draaide uit op een ordinaire 'welles niettus'. Jammer maar het heeft nu in elk geval wel duidelijkheid inzake verlof nemen opgeleverd namelijk dat de 'regels' als vannouds zijn, ongewijzigd dus. Een magere 'overwinning', voor zover we daar van kunnen spreken. We laten in het midden waarom ik geen vrij heb kunnen krijgen en gooien het op 'miscommunicatie'. Tja, en daar zit 'm dan net de angel. Ik kan niet zeggen dat ik opgelucht of blij ben, er zit nog steeds veel boosheid die heel makkelijk met het maken van excuses opgelost had kunnen worden. Er blijft een naar gevoel achter, ik had 'gewoon' graag gehoord dat ze zich vergist had...
Verder afgesproken elkaar direct aan te spreken op onduidelijkheden. Hoewel ik toch in de emotie schoot (erg boos) vind ik het toch goed dat ik voor mezelf ben opgekomen en me niet heb laten overdonderen. Ach ja, die rammen blijven koppig hoor :-)
Verder heb ik nog een lange avond voor de boeg met een vergadering.
Zij die nog tot 22.00 uur 'onder de pannen' zijn, groeten u.

8 opmerkingen:

Redstar zei

Twee logjes terug zie ik een vrouw in volle frisheid op het starnd staan. Elke overwinning die je maakt is er een Mike, en je bent voor jezelf opgekomen! Daar moet je jezelf op fixeren, want dat is de ware overwinning. Weest trots op jezelf, want dat is een prijs die je verdient! Tot na tienen :-)

Roosnans zei

mmm, sorry is voor veel mensen erg moeilijk, dus dat zat er niet in. Duidelijkheid blijkt niet helemaal duidelijk (was het voor je directe collega's wel allemaal duidelijk dan, hoe de verlofregels zijn?)....En wellus/nietus is een machtsstrijd....Al met al heel mooi dat je je hebt staande gehouden. Tja. Dus u bent gewaarschuwd: Mike is voorlopig nog even boos!

RIA zei

Toch wel een goeie, die afspraak!

Me! zei

Jammer dat die dingen altijd open blijven. Sommige mensen kunnen gewoon geen sorry zeggen....

NickN zei

Vuistregel in dergelijke situaties is luisteren, samenvatten en spiegelen dan heb je het meeste kans op een vruchtbaar gesprek. Excuses maken is vaak heel moeilijk voor mensen en ze doen het liever niet.
Maar toch goed iets verder te hebben opgeschoten.
Ik heb een ram in huis en ik weet hoe koppig ze kunnen wezen

Mike zei

@Alles; nou jullie zijn weer helemaal op de hoogte van mijn wel en vooral wee. Alle goede raad ten spijt, ik ben nu eenmaal redelijk temperamentvol en schiet gauw vol en ben het gelukkig ook zo weer kwijt. das het aardige van dit mens ;-)
Ik kijk nu ff terug op deze lange bewogen dag met een glas heerlijke wiskey en dat is heel uitzonderlijk want ik ben meer van de wat lichter spiritualia.
Welterusten in elk geval ;-)

Youke zei

Goed dat je je zegje kon doen. Het is jammer dat het moest eindigen in een welles-nietes.

Martine zei

Ach Mike, je hebt tenminste gelijk gekregen, als ik het goed begrepen heb. Excuses zijn alleen maar mooi als iemand ze ook echt meent, kijk maar naar die akelige meneer Kesler, die was toch voor geen grammetje geloofwaardig? En dat je boos was, lijkt me volkomen terecht. Blijf je niet te lang boos? Daar heb je alleen maar zelf last van..