dinsdag 1 januari 2008

Frisse start...

Ik ben vanochtend al vroeg opgestaan en ik heb inmiddels een frisse wandeling achter de rug. Niet dat ik vanochtend al zo uitgeslapen was maar het was meer om nog even in de stilte te kunnen wandelen in ons dorp. Tegn half elf is de locale jeugd uitgeslapen en dan krijgen we de nabrandertjes en geloof het of niet, ik ben een beetje bang voor vuurwerk en houd al helemaal niet van harde knallen, behalve dan van een champagnefles zo op z'n tijd ;-)
Tot mijn grote vreugde heb ik heel wat vogels gezien op mijn wandeling, een aantal hebben het geweld van afgelopen nacht in elk geval overleefd. Ik vond mijn wandeling in de vroegte in de mist bijzonder en bijna metafories voor het begin van een nieuw jaar. Het deed me ook erg denken aan een wijsheid van Martin Luther King:"Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de gehele trap te zien om de eerste stap te zetten". Vanochtend was het zicht zeer beperkt, ik zag niet verder dan 50 meter vooruit en bleef lekker doorstappen...


Ben gisterochtend, op de valreep, nog even bij de kapper langsgegaan voor een, hoe kan het anders, frisse coup!


17 opmerkingen:

Me! zei

Hei meid, lang leve het nieuwe jaar… Ik geloof ik ga ook maar eens een blokje om.

Veerle zei

Inmiddels is het hier weer helemaal helder, maar vannacht konden onze buren hun voordeur niet zien vanaf onze voordeur. En dat is dan 7 meter ofzo...

aargh zei

Ja de vogels zijn er nog, vraag me niet hoe ze dat geweld overleven.
Bij jou ook weer van die mooie aangevroren mist? Ik vind het echt nieuwjaarsweer, een fijne winterse start, heerlijk! Zodra de mist genoeg is opgetrokken om het bos te vinden gaan wij er ook nog lekker even uit.

ria zei

Hier een beetje nevelig, niet echt dikke mist. Natuurlijk ga ik vanmiddag ook een lekker rondje doen. Jij ziet er in elk geval lekker fris uit zo met je nieuwe coupe :-)
Een goed begin is het halve werk!

Mike zei

@ Me!; leekr en gewoon doen dan lees ik wel weer op je blog waar je nu weer geweest bent ;-)

@ Veerle; de mist begint hier nu ook op te trekken

@ aargh; nee, daarvoor was het hier niet koud genoeg maar de mist heeft ook wel wat, demt heerlijk allerhande geluiden en bedekt lelijke gebouwen, ik heb genoten in elk geval ;-)

@ Ria; Geen nieuwjaarsduik voor jou? haha, geniet van je wandeling :-)

Pasula zei

Staat je leuk Mike!

Jee wat een sportiviteit. Zit ik hier nog in mijn ochtendjas met mijn 2e bakkie koffie.. ik neem maar eens een voorbeeld aan jou, maar dat doe ik morgen wel. ;-)
Vandaag nog even lekker ehhhhh aan het nieuwe jaar wennen.
Mooi dat gezegde trouwens, deed me denken aan een nieuwe foto die ik op m'n log zette met m'n vrienden, daar staat ook een trap op waarvan je het einde niet ziet. En onbewust, dat gezegde...het is zo!

Mike zei

@ Pasula; thanks :-)enne kom maar lekker eerst bij hoor, kan me dat goed voorstellen met al jouw avonturen ;-)Morgen is vroeg genoeg :-)

Redstar zei

Gelukkig nieuw jaar Mike!.. Ik zet zodirect ook maar eens een pas naar het water.. Evne alles lekker uit laten waaien..

www.brillie.nl zei

Frisse lucht doet mensen goed... ook in 2008.

Martine zei

Hier zijn de logees nog maar net vertrokken en hoewel het al donker wordt, heb ik nu ook wel heel erg behoefte aan een ommetje. Lekker even wat koude lucht naar binnen halen.
Gisteren was het de hele dag niet te harden van de knallen. Het dorp was vergeven van akelige rotjesgooiers. Vandaag zijn ze niet te horen. Gelukkig. Ik ben een beetje bang voor vuurwerk..

Martine zei

...enne, dat zou ik bijna vergeten: Gelukkig nieuwjaar Mike! Dat het jou en de jouwen maar alles mag brengen wat jullie je ervan wensen.

Rainbow Light zei

Ga zo door met het zetten van deze stappen! Liefs en een fijn jaar.

Mike zei

@Redstar; Ik wens jou een krukvrij 2008 in elk geval ;-)

@ martine; je bent zeker niet de enige die een afkeer van vuurwerk heeft. Jij ook een fantastisch 2008 en dat er maar steeds minder van ons mag komen ;-)

@ rainbow Light; thanks :-)

Roosnans zei

Goeie voornemens zeg, zo vroeg al aan de wandel! dat doet een mens goed! Steeds weer een stap verder!

Redstar zei

@ Mike, Thankss :-)

hanscke zei

Blogje en foto passen zo goed bij elkaar.
En natuurlijk wens ik je heel veel goede stappen in dit pas ontloken jaar.

Filosofietje zei

De kapper heeft goed werk geleverd :) Leuk om je eens helemaal op de foto te zien!
Mooie foto ook aan de linkerkant. Krijg er weer even helemaal heimwee van..