donderdag 10 januari 2008

Reuzetrek...

In afwachting van het avondmaal, welke in de oven staat te bakken, kan ik alvast van de salade gaan snoepen of mij nuttig maken met het schrijven van mijn dagelijkse blogje. Ik kies voor het laatste en terwijl ik lekkere luchten naar binnen snuif vraag ik me af waar ik het vandaag over wil hebben maar er dringt helemaal niets door tot mijn hersenen behalve dan de geuren van het eten. Vandaag eten we aardappels en als frites gesneden koolraap en lange stukken prei , allemaal in één bak à la Jamie Oliver in de oven met een klein restantje kruidenboter. Geflankeerd met een vegaburger (ook uit de oven) en een salade.

Vandaag ben ik met de auto naar het werk gegaan, er stond zo'n ontzettende wind dat ik in fietsen even geen zin had. Wel heb ik een heerlijke lange wandeling tussen de middag gemaakt, dat dus weer wel. Het voelt trouwens net alsof ik meer energie krijg van dat bewegen. Althans overdag wat meer energie, als ik thuiskom en de laatste boodschapjes heb gehaald en het eten is op dan gaan bij mij de lampjes een beetje uit. Deze week lag ik elke avond rond negen uur in mijn mand maar dat mag wel als je om half zes weer kwiek naast je bedje wil staan ;-)
Ah, dinner is ready, later.......
Het smaakte me voortreffelijk, wel wordt het buitenste laagje prei een beetje taai maar die heb ik gewoon niet opgegeten. De binnenkant zag mooi groen en was heerlijk zacht. Ook de koolraap was heerlijk zacht.

18 opmerkingen:

natjeel zei

Ziet er heerlijk uit! Mag ik jou kok effe lenen? Is dat diegene die ook poetst??? Hahaha. Fijne avond nog. En mijn lampje is ook leeg.. Natje xxx

NickN zei

dat ziet er idd heel lekker uit......

redstar zei

Van bewegen krijg je ook meer energie.. eigenlijk best logisch..

ria zei

Ziet er lekker uit! Hier aten we peetje met vis ;-) ook errug lekker.

Me! zei

Dat ziet er mij te gezond uit

aargh zei

Lekker kleurig bordje! Koolraap heb ik voor 't laatst als kind gegeten, ik vond dat zóóó niet-lekker! Maar hier ziet het er best eetbaar uit, wie weet probeer ik het ooit nog eens op deze wijze.

Youke zei

Bewegen, dat vind ik heerlijk!
Dat bord eten ziet er lekker uit. Maar 2 burgers? dat is wel veel.

Mike zei

@ Natje; Maxim poetst en ik kook:-)

@ Redstar; de logica ontgaat mij volkomen maar volgens mij is dat ook niet mijn sterkste kant ;-)

@ Me!; het is veel groente als je dat bedoelt, het 'gezonde' schijnt wel mee te vallen, heb net gelezen dat de voedingswaarde van de groentes schrikbarend terugloopt, ook van biologisch geteelde. Zal me er maar niet teveel in verdiepen daar word ik vast weer treurig van....

@Aargh;Koolraap heeft een heel eigen smaak maar 5 minuutjes voorkoken en daarna 30 minuten in de oven, maakt 'm onweerstaanbaar :-) voor mij dan

@ Youke; het zijn kleine burgers met een hoog eiwitgehalte. errug lekker hoor!

Bolus zei

Ziet er lekker uit en ja: van bewegen krijg je meer energie en lust! (en vooral dat laatste kun je ruim opvatten :-) )

Linneke zei

Smikkel, smikkel ... Dat ziet er heel erg lekker uit!

Koolraap heb ik nog niet klaargemaakt maar aangezien ik een zware groentenfan ben, moet ik misschien toch mijn culinaire horizon eens verruimen ...

Wieneke zei

Koolraap is varkensvoer. Maar de rest ziet er lekker uit. Slank en ook nog eens vega. *plempt blauw goedkeuringsstempel op rand van Mike's witte bordje* :-)))

Mike zei

@ Wieneke; BARBAAR! varkensvoer?! Ik krijg nu de onbedwingbare behoefte één of meerdere blogjes aan de zogenaamde 'vergeten' groentes te gaan wijden. Wordt vrvolgd dus :-)

@ Bolus; a dirty mind is a joy forever ;-)

@ Linneke; niet als hoofdgroente serveren maar als bijgroente, heerlijk :-)

Redstar zei

@ Mike,
Door te bewegen, stoomt zuurstof beter door je bloed. Daardoor kun je ook conditie opbouwen. Maar door dat er meer zuurstof door je bloed stroomt, krijg je meer energie ;-)
Ik heb 16 jaar vechtsport gedaan op wedstrijd niveau. Tijdens de training ga je tot het puntje, en denk je niet meer te kunnen. Even later barst je van de energie.

Redstar zei

?? was dat? haal er maar een weg hoor Mike..

Bolus zei

@ redstar: ga je hier gastbloggen? :-)

Wieneke zei

Mike, ik vraag beleefd excuus! Wat een grove stomme opmerking van mij. *geeft zichzelf draai om oren*

Mike zei

@ Redstar; haha, je boodschap is overgekomen hoor, dubbel zelfs ;-)

@ Wieneke; je hebt wat aangehaald :-)

Filosofietje zei

Mooi, nu heb ik meteen een ideetje voor het avondeten. Bedankt :o)