zondag 27 januari 2008

Waarheen...


Vanochtend was ik alweer vroeg uit de veren en een wat kortere trippel van 30 minuten is al gemaakt. Misschien dat ik beter gedij met wat kortere wandelingen dan één wat langere. We zullen wel zien. Het was in elk geval heerlijk rustig op straat, op wat vroege kerkgangers na. Ik heb gekozen voor een wandeling langs 'de Wetering' die paralel loopt aan de rondweg en de groene wal die 'ons dorp' omgeeft.

Het lijkt wel alsof de lente is aangekomen, de vogels fluiten dat het een lieve lust is en woerden vliegen snaterend achter elkaar aan om indringers uit hun water te verjagen. Even verderop word ik blatend welkom geheten door een drietal schapen die er eerlijk gezegd een beetje verloren bijstaan, niet voor niets gebruiken we de woorden 'arm schaap', flitst het door me heen...

Al wandelend dwalen mijn gedachten naar vanmiddag. Er staat een drumcirkel in Zeist bij Auris in mijn agenda en ik verheug me nu al op het weerzien van de mensen en het opgaan in de energie die we met elkaar maken. Ik vind het altijd bijzondere middagen in elk geval.
'Wat is nou een half uurtje wandelen?', denk ik bij mezelf als ik na 30 minuten alweer bij de achterdeur sta. Time flies when you enjoy yourself...

18 opmerkingen:

NickN zei

Zo zie je maar een lekker wandeling en mooi weer werken wel op je gemoedstoestand.

Me! zei

Hier is het guur en grijs, ik blijf maar lekker binnen...

Frederic alias Coos zei

Ik had gisteren ook het gevoel dat de lente in de lucht hing, mede door de vogeltjes in de tuin. De dagen worden ook alweer iets langer gelukkig. 't Is een kwestie van geduld :-)

natjeel zei

Ik wilde dat ik ook in de buurt van Zeist was.. ik wil wel mee. Lijkt me een geweldige ervaring! Ik ga me toch eens verdiepen of zoiets niet hier in de buurt te vinden is. Een hele fijne dag gewenst! Natje xxx

Redstar zei

Hier schijnt de zon weer.. echt heerlijk.. Nu heeft Zeeland toch de meeste zonuren, en dat vind ik glad niet erg :-)

ria zei

ja hoor, ook hier volop voorjaar, ik heb er ook van genoten vanmiddag :-)

martine zei

En... was het vanmiddag ook zo lekker? Ook ik had iets te veel van mezelf gevraagd, en heb het vandaag bij een fietstochtje in bezadigd tempo gehouden..;-)

Mike zei

@ Nick; zo is het maar net :-)

@ Me!; wat noordelijker was het prima vertoeven anders ;-)

@ Frederic; als rasechte ram is geduld oefenen niet mijn sterkste kant ;-)

@ Natje; houdt de site in de gaten misschien treft het een keer dat je in nederland bent, dan neem ik je mee :-)

@ Redstar; jullie boffen daar aan de kust ;-)

@ Ria; hier was het niet echt zonnig maar wel droog en redelijk aangenaam.

@ martine;fantastische middag, ik voel het nog natrillen van binnen. Trommelen is machtig mooi. Ik denk dat we met zo'n 60 personen waren en dan steeds wisselende ritmes. Je praat eigenlijk middels je trommel. Ik vind het in elk geval heerlijk :-)

madbello zei

Eigenlijk wandel ik te weinig, als ik dat doe is dat doel bewust ergens naar toe, met de gedachte met wat ik daar ga doen en dat is niet best. Ik weet het ;-)

Mike zei

@ madbello; zolang je van die prima reportages maakt lijkt het mij een prima zaak ;-)

Lin's ding zei

klinkt als een mooie dag met weer een mooie ervaring op het gebied van tromgeroffel.
Heb de benen ook even gestrekt... te voet naar het feest ter ere van oma's 97ste verjaardag.

Roosnans zei

Klinkt goed...zo'n echte lentewandeling. Wij waren vooral opweg naar en van Zeeland, hoe dichter bij het Zeeuwse, hoe meer zon!
Doe jij maar lekker rust en positieve vibraties op voor je weer in je werkweek duikt...

take care
hug

hanscke zei

Elke dag een half uur doet idd meer dan één keer een wat langer rondje. Je kunt dit intensiveren door een extra gewichtje mee te nemen... en ik ruik het voorjaar ook, maar ik wil dat nog niet, bang voor een teleurstelling

Youke zei

Lekker zo wandelen op de vroege zondagmorgen. Ik was ook al erg vroeg wakker maar ben niet gaan wandelen. Wat uurtjes later wel naar de sportschool geweest.

Pasula zei

Een half uur wandelen is idd zo voorbij. Ik doe het regelmatig tijdens de lunchpauze (maar dan moet het niet regenen ;-))

Rainbow Light zei

Geniet van je eigen grenzen hoor! Enne.. misschien protesteert je lijf ineens wel omdat je zoveel beweegt? Dus doe het rustig aan ;-) af en toe 'ns eventjes niet en verras je lijf 'ns met een massage/warm bad ofzo?

Mike zei

@ lin's ding; ja ik hoorde dat ut een 'volle bak' was voor oma

@ Roosnans; :-)

@ hanscke; eind van deze week wordt het alweer wat kouder, de winter is vast nog niet voorbij...

@ Youke; dat is overigens ook niet verkeerd! Ik heb zelf een roeier en een crosswalker maar verlang toch echt naar de frisse lucht

@ pasula; als ik jouw blogjes lees, wandel je heel wat af door heel Nederland ;-)

@ Rainbow light; ja daar heb ik zelf ook aan zitten denken;-)

Filosofietje zei

zo'n drumcirkel zou ik ook wel eens willen doen. Lijkt me echt super. Maar zoiets is hier in de buurt niet te vinden. Ze zijn hier 'nog niet zo ver', ben ik bang :o(