dinsdag 5 februari 2008

Gouden glans...

Na een dag vol noeste arbeid zit ik genoeglijk aan de keukentafel nog even na te genieten van dat heerlijke gevoel als je je buik lekker rond hebt gegeten en je je uiterst tevreden voelt.
De regen loopt langs de ramen en ik bedenk me wat een mazzel ik vandaag weer had met het weer. Vanochtend hele stukken de wind in de rug en vanmiddag 'm niet echt tegen en beide keren begon het pas met regenen op het moment dat ik bijna op de eindbestemming ben. Soms is het leven zo slecht nog niet.
Het leven is wat je ervan maakt, wat ik er van maak. Het is zo makkelijk om in het negatieve te gaan zitten en te gaan mopperen, ik doe het vaak genoeg. Maar soms, zoals nu, gaat het anders en is het net alsof alles een gouden glans krijgt en maakt het niet uit wat ik doe of waar ik mee bezig ben. Alles gaat me goed af en ik voel me lekker in mijn vel ondanks alle sores en verdriet. Ik zou willen dat ik dit knopje vaker mocht vinden...

11 opmerkingen:

Me! zei

Een beetje het zwitserleven gevoel... Dat zou bij de supermarkt in het schap moeten liggen.

Wieneke zei

Het geluk was vast nóg groter geweest als de regen was begonnen terwijl jij net je jasje aan het uitdoen was. Lijkt mij dan, hoor. Maar ik ben aan het muggenziften. Ook wel eens lekker :-)

natjeel zei

Ik weet precies wat je bedoelt, ook al zijn er dingen die niet lekker zijn (zoals die vieze semlor hahaha) of prettig, soms maakt het ook niks uit. Het hoort erbij.
Ik loop soms buiten en denk: wat heb ik het toch goed dat ik hier kan lopen en genieten van de lucht.. heerlijk. Natje xxx

Anoniem zei

Tel je zegeningen, Mike! Geniet van dat gevoel,het is soms net zo snel omgeslagen als het weer. Ik hoop op zon..

Marlies

NickN zei

Ik vind het heel goed van jou dat je met het dergelijk weer zo goed gevoel kan hebben !!!!

Roosnans zei

ZO sterk is deze eenzame fietser!!!
hug

Youke zei

Dat knopje kun je zelf wel een beetje sturen. Als je zo'n bui opzet wordt je vanzelf gelukkiger.

Linneke zei

Hi Mike,
Net de nieuwe opmaak van je blog gezien en ik vind het heel erg knap! Wat mij betreft dus erg geslaagd ...
Groetjes,

Linneke

Filosofietje zei

Ik kan ook best vrolijk worden van regen als ik binnen zit. Of in mijn bed lig :o)Maar als ik er met de hond doorheen moet.... nee, niks geen gouden glans voor mij dan :o(

Redstar zei

Maar soms moeten we ons zelf heel even nega voel. Dan waarderen we het weer des te meer als we onszelf goed voelen.. :-)

Lin's ding zei

houdt dat mooie gevoel maar lekker vast en geniet van alle kleine dingen lieve Mike, het is je gegund hoor.