maandag 7 april 2008

De film en de meditatie The Moses Code...

Zondagmiddag heb ik met ongeveer 20 anderen doorgebracht met het kijken naar de Moses Code. Deze film werd dit weekend wereldwijd geïntroduceerd als soort van vervolg op The Secret. Persoonlijk vind ik de films niet met elkaar te vergelijken. De Secret heb ik als wel interessant maar erg Amerikaans en gericht op het vergaren van materie ervaren.
The Moses Code is veel directer en vanuit de mens gemaakt, is veel toegankelijker. Wat ik eruit haal is hoe belangrijk het is dat we inzien dat wij allen één zijn en dat je je identificeert met alles en iedereen. Neale Donald Walsch vertelt hier over dat hij tijdens een wandeling zich bij alles wat zich aan zijn gezichtsveld voorbijtrok zei: "I am that, I am". Dit zinnetje herhalend bij het grasveld, dronkaard, agressief gedrag medeweggebruiker of bij het zien van een verliefd stel. We hebben het allemaal in ons, de schaduwkanten en ook de lichte kanten, ofwel houd van jezelf ook van je minder leuke kanten. Kortom, omarm jezelf en wees jezelf en niet degene die je denkt te moeten zijn.
Wat nieuw voor mij was is dat "I am that, I am" de 'naam' was die Moses hoorde uitspreken bij de brandende struik toen hij zijn opdracht kreeg van god en zich afvroeg wie de stem toebehoorde. Ik ben niet erg bijbelvast en heb Maxim gevraagd (hij is de bijbelkenner in huis) op te zoeken wat er als 'naam' in onze nederlandsche bijbel staat, of misschien weet een bloglezer het wel...

Verder wordt het erg duidelijk gemaakt dat we in 'geven' pas kunnen 'ontvangen'. Liefde is alles, onvoorwaardelijke liefde voor alles en iedereen en boveal onszelf.

Ik heb de afgelopen maanden veel mooie momenten tijdens meditaties of in de natuur mogen beleven en ik heb meerdere keren (even) mogen ervaren om me één te voelen met al wat is, dat maakt dat ik me een rijk en gelukkig mens voel. In dat licht bezien was het zien van deze film een soort van thuiskomen en veel herkenning.
Wat ik een heel indukwekkend beeld vond was een stukje film van duizenden mensen die hand in hand in een grote kring rond het oude stadscentrum van Jeruzalem stonden en tegelijkertijd "I am that, I am" uitspraken. Hier wordt ook aan gerefereerd tijdens de meditatie oefening die je hier kunt beluisteren. Kortom, ik heb het een mooie duidelijke film met boodschap gevonden, helemaal passend in de reis die ik anderhalf jaar geleden begonnen ben.

Zo en dan nu weer met de voeten op de grond, het was een prachtige (berekoude) zonsopgang deze morgen toen ik naar het werk fietste.

8 opmerkingen:

Rainbow Light zei

Geweldig om te lezen, ook in Shamballa trouwens wordt veel gebruik gemaakt van 'I am that I am' ;-), mooi om te lezen wat een kracht je eruit haalt. Klinkt als hele mooie film... wanneer is die op nederlandse dvd?
Geniet ze vandaag en tot gauw weer.

Natje zei

Een heerlijk verhaal om te lezen. Geeft wel weer inspiratie op deze winterse lentedag. Stof tot nadenken. Natje xxx

Me! zei

Nu je het zegt, ook hier een zonnetje. Sommige bijbel uitspraken kan ik sowieso niet rijmen met geloof. daar maak ik me ook niet meer druk om. Ik zal de boeddhistische inslag wel nooit kwijt raken.

Redstar zei

Van Neale Donald Walsch heb ik alle boeken gelezen die over het gesprek met God gingen. Heel erg interessant.

Hier schijnt de zon ook al weer heel de dag.. :-)

Filosofietje zei

Neale Donald Walsch's Een ongewoon gesprek met God heb ik toevallig een paar weken geleden gelezen. Op de één of andere manier word ik sinds ik daar aan begonnen ben steeds weer met de naam van de auteur geconfronteerd. Ook met uitspraken in dit boek. 't Wordt tijd dat ik maar eens aan deel 2 begin, lijkt me :o) Ik ga vanavond eens rustig lezen op de links die je hier plaatst. :o)

Roosnans zei

Mijn bijbel uit 1978 (katholiek)(verplicht aangeschaft voor godsdienstles op de middelbare school) zegt: "En vanuit de doornstruik riep God hem toe:'Mozes, Mozes'. Hier ben ik, antwoorde hij."

Als ik m zie, zou ik het nog aan Mozes kunnen vragen... (die van StreetCW, je kent hem wel, die is heel christelijk, wist je dat???)

Klinkt als een heel boeiende film, titel in de gaten houden dus! Thanks voor de tip...
knuf

evt. zei

Over Wees jezelf enzo: Ik vind het alijd wel een leuk idee om naar jezelf te kijken zoals je naar je beste vriend(in) kijkt. Daar accepteer je vaak wel die 'eigen aardigheden' van. Die behandel je vaak ook veel minder kritisch.

Mikelodeon zei

@ Rainbow; de DVD is al te koop maar de nederlandsche versie zal nog wel even opzich laten wachten.

@ Natje;gewoon lekker doorgaan met ademen en genieten en voor ons mooie foto's maken en op je blog zetten:-)

@ Red;ik kon er maar niet doorheen komen, ik ben nu eenmaal geen lezer

@ Filosofietje;Ik moet het meer van het leven in de praktijk hebben en van een DVD op z'n tijd

@ Roosnans; dat van Mozes SCW wist ik niet. Over de bijbel,ik heb begrepenndat Mozes vroeg aan de brandende struik wie daar sprak en dat hij "Ehyeh asher ehyeh ofwel I am that, I am" als antwoord kreeg. Nou ja het blijven zaken uit de oude doos...

@Evt; dat is heel waar wat je daar schrijft, daar verbaas ik me ook over. Een goede vriendin accepteer je onvolwaardelijk en aan mezelf wil ik altijd sleutelen...