zaterdag 26 april 2008

Hoe het voelt een hersenbloeding te hebben...

Ik werd door iemand geattendeerd op onderstaand filmpje over wetenschapper/ hersenspecialist Jill Botle Tailer. De net genoemde wetenschapper wordt op een dag door een hersenbloeding getroffen in haar linker hersenhelft.
Ze ervaart hoe het is als je alleen van uit je rechterhersenhelft zou leven en vertelt hierover hoe verbonden zij zich voelde met alles en iedereen.
Ze vertelt heel gepassioneerd en met heel veel humor over haar belevenissen ik hoop dat je de tijd wil nemen dit te bekijken (20 minuten).
Enjoy!

7 opmerkingen:

Me! zei

Nu even niet, als je het niet erg vind...

Redstar zei

Interessant. Ik vind TED tv toch al schitterend. Eigenlijk ook erg apart dat ze dit zelf meemaakt terwijl het haar vakgebied is.

natje zei

Heel bijzonder om te zien, mooi uitgelegd en bijzonder verteld. Het maakt indruk! Natje xxx

Pasula zei

Hier wil ik idd even rustig de tijd voor nemen dus ik kom vanavond terug.

Martine zei

Pfew! Wat ze vertelt klinkt prachtig. Maar toch word ik er ook onrustig van, alsof er iets niet klopt. Het heeft iets bezetens, dwangmatigs misschien zelfs. Tenminste, zo voel ik dat. Maar het kan ook best zo zijn, dat ik mezelf hier niet ver genoeg voor kan openstellen. Pfew!

Filosofietje zei

Heftig! Ik snap Martine, dat gevoel kreeg ik ook. Maar ik denk zelf dat het gewoon de amerikaanse manier van doen is. Ze maken overal een show van, waardoor het voor ons nuchtere nederlanders nog wel eens hysterisch en gespeeld over komt.

ria zei

Ik heb nu pas gekeken. Indrukwekkend.