donderdag 1 mei 2008

Martha's Indiase Curry...


Men vergete dat de winkels in Nederland dicht zijn en hale bij de oosterburen:

Voor de curry:

Groente zoals bv, pompoen,uien, winterwortel, courgette, paprika, bloemkool en aardappels, maakt eigenlijk niet uit, denk aan de kleuren en gebruik je intuïtie.
kokosmelk, of improviseer met geraspte kokos en gebruik paar pakjes sojacuisine of ander saus achtig iets

kant en klare kruidenmix van patak of neem pittige kerry, sambal, peper en zout, kaneel en knoflook en maak dit met een beetje olie tot een pastaachtige marinade
bereiding:

Maak de groente en aardappels schoon en snijd deze in grove stukken en kook of stoom deze 5 minuten, ik doe elke portie groente even apart koken/stomen

Bak de uien in olie en voeg daar de knoflook bij, laat lekker even kleuren en voeg dan de kruidenmix toe en de groentes en aardappels. Voeg de kokosmelk toe of de sojacuisine oid en de geraspte kokos. Laat het geheel even doorwarmen en proef en voeg evt nog wat kruiden toe en laat het geheel op laag pitje verder garen. Mocht het geheel wat te droog worden kun je tomatensaus toevoegen of een scheut (soja)melk of ketjap manis, experimenteer maar ;-)De aardappel is hierbij een goede 'gaarmeter' als alles gaar is zet je het gas uit en hoef je het straks alleen maar op te warmen


Rijst :koken volgens verpakking

Salade: lekker fris met lekkere frisse dressing zoals sinaasappel of vijgen, gebruik je fantasie
Naanbrood: dit kun je in de meeste winkels kant en klaar krijgen, gebruik anders gewoon stokbrood, ik halveer dit in de dikte en doe de helften tussen de grilplaat maar je unt ze natuurlijk ook gewoon bakken in de oven


Voor de hete notenballetjes:

Pak gehakte notenmix bij de groenewinkel

2 eieren, knoflook, rozijnen (is lekker als het pittig zoet wordt) en voor extra volume heb ik er wat kidneybonen doorgedaan, we waren met ons 6-en tenslotte ;-) en een beetje van dezelfde kruiden als bij de curry

Bereiding:

Maak de mix klaar zoals beschreven op het pak maar neem wat minder water omdat je eieren gebruikt. Doe de rest van de ingrediënten erbij en roer goed om als het te droog is voeg je gewoon wat water bij, is het te nat dan voeg je wat paneermeel of bloem toe.

Maak met behulp van 2 dessertlepels kleine hoopjes die je in de hete olie laat bakken. Met 2 vorken keer je de hoopjes en druk je ze voorzichtig plat. Hierna laat je ze uitlekken op keukenpapier en hoef je ze later alleen nog maar (zonder olie) warm te maken in de koekenpan of oven.

Volgens mij was dit het wel zo'n beetje, ik kook op gevoel en weeg eigenlijk niets af, als je vragen hebt reageer dan gerust

6 opmerkingen:

Redstar zei

Copy Paste.. Printer aan.. en ik dank je voor het recept :-)

Vrouwke zei

Het water loopt me in de mond...

Natje zei

hmmmmmm waar haal ik nu weer al die inhoud??? Kokosmelk gaat nog wel maar pakjes???? Ik weet dat er een thaise toko hier in de buurt zit, zouden ze het daar hebben???
Jammer, maar ik weet zeker dat het heeeeel lekker was. Natje xxx

Roosnans zei

mjam mjam....printen en proberen dus!!!! thanks
hug

Bolus zei

We zijn vis en vleeseters hier in het zeeuwse, maar dit is zeker een uitdaging waard!

Mikelodeon zei

@ Bolus; je kunt de curry uitstekend met kip maken en het notengehakt door 'echt' gehakt ;-) maar dat weet je vast wel als lekkerbek...