zondag 25 mei 2008

Vreemde snuiters...

Vandaag heb ik me bezig gehouden met de kamerplanten, die behoeven uiteraard ook de nodige aandacht. Dus een beetje gescharreld blaadjes verwijderen water geven, tot ik rare bloemen ontdekte. De bloemn zitten helemaal verscholen op de bodem. Ik heb zulke rare snuiters gezien.
Vraag me nu niet wat voor plant het is, hij is groot, de bladstengels groeien in een kluitje uit de grond en er zitten allemaal kleinere groene blaadjes aan. Ik vind het wel een stoere plant, heeft iets prehistorisch, iets primitiefs. Maar wat nog belangrijker is, hij doet het goed met weinig water. Ik heb namelijk niet van die groene vingers en moet het hebben van orchideeën, cacteeën, succulenten en deze dus. Planten die tegen een stootje kunnen.
Maar goed over die bloemen, ik heb me laten vertellen dat het niet altijd een goed teken is als zo'n groene plant bloemen gaat voortbrengen. dat zou namelijk het eind van zijn tijd kunnen inhouden en dat ie daarom bloem maakt om zich te gaan voortplanten om daarna te sterven.
Iemand enig idee?

11 opmerkingen:

Lin's ding zei

mooie bloemen heeft ie...koester hem maar...je weet het he, iedere dag tegen praten!

Me! zei

Ik heb dezelfde plant op het werk staan maar ben dit verschijnsel nooit tegen gekomen.

Roosnans zei

Ik zou het niet meteen zo somber invullen hoor. Het zijn wel heel bijzondere exemplaren, die bloemen, een studie waard... dus kijk en geniet?!?!
knuf

Redstar zei

Sommige planten gaan bloeien als ze na een lange periode weer water zien. Sommig juist door de droogte. Er zijn planten die na het bloeien idd afsterven. Of dat deze is weet ik niet.

natje zei

Ik heb ook geeen idee! maar mooi is het wel. Liefs Natje xxx

hanscke zei

De theorie klopt wel, maar als je de plant vanaf nu weer een beetje gaat verzorgen, redt-ie het vaak wel. Niet te goed verzorgen, want dan ben je de mooie bloemen te snel kwijt.

geertje zei

Bij mij overleeft zelfs een orchidee niet. Hoewel ik altijd vergeet mijn planten water te geven geef ik die plant weer te veel. Bijna niet mogelijk, maar bij mij gebeurt dat. En zeker als ik juist die orchidee van een lover gekregen heb, haha.

Veerle zei

Volgens mij is dit die plant die je opeens overal ziet. En hij groeit aardig door, zonder al teveel zorg. Maar als het die plant is, dan heb ik er ook nog nooit een bloem ingezien!
Snel stekken of helpt dat dan ook niet meer?

Linneke zei

Ik ben een rabiate plantenmoordenaar dus zinnige commentaar moet je van mij niet verwachten. Ik ben een beetje zoals geertje: ofwel vergeet ik weken- en maandenlang water te geven, ofwel verzuip ik ze in de moderne versie van de zondvloed. In mijn huis vind je dus geen planten of bloemen ...

Mikelodeon zei

@ allen: haha, het doet mij deugd te lezen dat er onder jullie nog ergere slechte plantverzorgers zijn dan ik.

fil zei

Deze plant (waarvan ik de naam dus niet weet) is razend populair hier in Zweden. Op kantoor alleen al staan er al 5. Ik heb er thuis ook één. Je krijgt ze nl niet kapot ;o)
Ik ga nu die 5 hier op het werk eens nakijken op bloemen. Want ik had geen idee dat ze konden bloeien.
Tips kan ik je dus niet geven..