woensdag 23 juli 2008

Mieren...


Vliegende mieren nog wel en ze waren goed merkbaar in down town Utrecht vandaag. Zo her en der zag je mensen terugdeizen, uitwijkmaneuvres maken en heftig wapperen met de handen. Volgens mij is het een volstrekt normaal verschijnsel maar in de grote stad werd er knap paniekerig op gereageerd. Bijna alsof het een van de bijbelse plagen betrof.

Wellicht dat door het mooie weer de mieren vandaag massaal tevoorschijn kwamen. net als de mensen want het was beredruk in het centrum.

Best wel bijzonder als je weet dat de mannetjes de vrouwtjes bevruchten in de lucht, doe ze dat maar eens na ;-) Helaas moet ik wel vermelden dat na gedane arbeid de mannen roemloos sterven. De bevruchte vrouwtjes zoeken al vliegend een nestelplaats. Hebben ze die eenmaal gevonden, dan werpen of bijten ze hun vleugels af en gaan verder ongevleugeld door het leven.

Zelf kwam ik na mijn lunchpauze op kantoor terug met enkele illegale exemplaren in mijn haar. Ik hoop voor die vrouwtjes dat ze hun vleugels nog hadden want ik heb ze vanaf 5 hoog uit het haar geschud.
De foto is met dank aan likonaforum.be

8 opmerkingen:

cOOs zei

Ik heb er toevallig vandaag een achter m'n shirt gehad. Vieze beesten...

Mikelodeon zei

@ coos; foei toch, hoezo 'vieze mier'?

ria zei

Ja, rare beesten en ik vind ze ook vies :-(

Mikelodeon zei

@ria; ze kriebelen verschrikkelijk en de vliegende uitvoering ziet er raar uit, maar vies kan ik ze niet vinden

aargh zei

Het barst dit jaar van de mieren, ik weet niet waar dat door komt maar ze ondergraven onze hele bestrating, in de tuin zit ik er altijd middenin en alle bloempotten zitten ook vol nesten. En nu begint dat inderdaad ineens allemaal te vliegen. Maar geprikt ben ik wonderwel nog niet één keer. Meer kwantiteit dan kwaliteit dit jaar ;-)

Redstar zei

Mensen lijken steeds minder van de natuur te weten.. het komt idd elk jaar terug...

Mikelodeon zei

@ Aargh; ik heb nog nooit van prikkende vliegende mieren gehoord maar ik vertrouw jouw expertise op dit gebied volkomen

@redstar; bij de stedelingen gaat dat zeer zeker op, het lijkt wel of de mensheid steeds verder van het paadje komt

Filosofietje zei

Ik ben van de week idd gestoken door zo'n vliegende mier.. Hij is geen natuurlijke dood gestorven ;o)