woensdag 29 oktober 2008

Lurken...


Wat een lurker is, is zo langzamerhand wel bekend, maar wat je misschien niet weet is dat er sinds enige tijd een nieuwe is gesignaleerd in weblogland.

Jawel, een nieuwe lurker, eigenlijk moet ik zeggen onvrijwillig lurker. Sinds kort heeft mijn sus een heuse laptop en surft daarmee rond. Ze doet verwoedde pogingen berichten achter te laten op mijn blog maar dat is haar tot dusver nog niet gelukt.

Het rare is dat ik als reguliere gebruikster van Blogger altijd gelijk herkent word door de PC en nooit problemen ervaar bij het achterlaten van berichtjes.
Echter bij Blogger timmeren ze aan de weg, euh, of zoiets en ik krijg de laatste weken wel vaker te horen dat het lastig is om een bericht te plaatsen. Om nu aanschouwelijk voor sus te maken hoe ze dat moet doen, heb ik me via een andere computer op mijn eigen site uitgezocht hoe te reageren als je geen google account hebt.

Het is niet moeilijk maar je moet het ff weten, je klikt op 'kronkeltje' en dan komt ie:

1. popupscherm "beveiligingsinformatie" wilt u de onbeveiligde items weergeven: klik op ja.
2. je krijgt een invulscherm met kies identiteit, klik onderin 'anoniem aan, geef je reactie zet je initialen, nickname of eigen naam eronder et voila
3. verstuur je reactie, je krijgt het eerste scherm weer of je de onbeveiligde items (dat zijn de kleine foto's) wilt weergeven, klik op ja en klaar!

Nou ben ik natuurlijk retebenieuwd naar jouw nickname, ik laat me verrassen en het is een beetje laat maar van harte welkom hier :-)

14 opmerkingen:

ria zei

Wat leuk dat je sus komt kijken. Ik klik altijd op nee en krijg toch alles te zien hoor, wel vind ik het jammer dat je steeds alles opnieuw in moet vullen :-(

Mikelodeon zei

@Ria; ja dat invullen is vervelend, je kunt ook de hierboven bescheven methode van anoniem hanteren. Scheelt een hoop werk. Je link staat bij de blogs aan de rechterkant. Zal natuurlijk wel je fotootje missen :-(

Mikelodeon zei

@ ria; hee, ik zie helemaal geen fotootje staan...

Redstar zei

Leuk dat je sus ook een laptoppie heeft.. Ik heb nooit problemen met reacties, en pop-up schermen en dergelijke, maar ik ga al wat jaren mee in dit computergebeuren..

Het opnieuw invullen van mijn googleaccount gegevens is wel lastig, omdat het een hele rij is :-D

Alice zei

De eerste keer stond ik ook te zoeken, maar nu heb ik het door, alleen zet ik niet steeds het linkje erbij. Zou wel handig zijn als dat onthouden werd.

aargh zei

Tjonge, dat we dat allemaal gewoon kunnen! Als je het zo achter elkaar opschrijft lijkt het nog best ingewikkeld.
Leuk beest hierboven!

Me! zei

Nooit problemen mee...

hanscke zei

Ik copieer mijn http, klik naa/url aan en dan hoef ik alleen nog maar
Hanscke in te vullen. het heeft me een tijd geleden even gekost, maar nu werkt het prima.

Min zei

Tja soms vragen die reageerdingen het hemd van je lijf.
Naam / URL en soms ook nog je e-mailadres. Om over komische codes maar niet te spreken.

Anoniem zei

Ik kwam er ook al achter dat het problemen geeft. Ik klik op ja, vul mijn reactie in, geef naam en url en dan pakt ie mijn reactie dus niet. Doe ik het onder anoniem, dan pakt ie hem wel.

Dat is gek want een week of wat geleden ging alles nog van een leien dakje. Merkwaardig.

Leuk dat je zus ook reageert Mikelodeon. Ik ben benieuwd naar haar eerste reactie en zeg: hallo zus van Mike, leuk dat je er bent :-)

Groetjes

Plato

marjolijn zei

Al een poosje een stille meelezer, op dit hele leuke blog.
Maar de titel van dit log doet me ontlurken.
Is toch eigenlijk ook veel leuker.
Een hele fijne dag verder.
Groet Marjolijn.

NickN zei

Volgens mij moet het zo wel lukken...
Leuk dat je zus ook interesse heeft om te bloggen.

Roosnans zei

Hee leuk, dag Zus!

Van hieruit geen problemen hoor met kronkeltjes plaatsen en kan redelijk snel typen...grin
Grtzzz

Pasula zei

Violgens mij gaat het nu regenen aan reacties bij jou ;-)

Ik moest toen ik in het begin ging loggen ook wennen aan andere logpagina's dan web-log, overal moest je weer op een andere manier reageren. Er zijn ook vele logs door mij gelezen waar ik toen nooit op heb kunnen reageren. Wel leuk dat je de uitleg er even bijzette, hebben vast meer mensen baat bij.