zondag 25 januari 2009

Pech hebben...


Het zal je maar gebeuren, je spreekt af met goede vrienden in Engeland, boekt de reis, pakt je spullen, ontwijkt de files, prikt een vorkje en mist dan de boot…
Nee dit overkwam niet mij maar mijn zus Anke. Onderweg naar Rotterdam kwam zij met man ben nog even gezellig een hapje mee-eten en ze dachten tijdig bij de boot te arriveren. Helaas bedacht de kapitein dat er vanwege het slechte weer, het stormde nogal, de trossen een uur eerder los gegooid werden. Tja en daar reken je natuurlijk niet op.
Letterlijk de boot gemist dus en aan de stem van mijn zus te horen vond ze het niet eens zo heel erg maar dat had alles met de barre weersomstandigheden te maken. Zelf moet ik er overigens ook niet aan denken om met zo'n storm naar Hull te varen.

En ik, vraag je misschien, hoe het mij vergaat? Alles loopt en het is heerlijk rustig. Er gebeurt niet zo veel en ik voel geen behoefte om over reeds eerder geschreven zaken te schrijven, dat trekt me niet.
Nee er heerst een heerlijke rust in huize Mikelodeon en lanterfanteren een beetje rond terwijl we uitkijken naar de lente.
Gisteren leek het heel even lente in Houten, de zon scheen uit alle macht en de vogels floten dat het een lieve lust was.
Een voorproefje, een lekkermakertje was dat want het duurde niet lang alvorens de grijze wolken het mooie blauw weer bedekte. Maar we hebben weer even mogen ruiken aan hoe het voorjaar kan zijn en het komt eraan. Gewoon nog even geduld hebben ;-)
Zonnige groet!

16 opmerkingen:

Etje zei

Goede morgen,

Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog, maar er is hier ook veel moois te zien hoor.

Groetjes

ria zei

Nou bij zulk weer zit ik ook liever niet op een boot hoor, 't ging behoorlijk tekeer. Ik kan me voorstellen dat ze er niet rouwig om was. Fijn dat alles goed is in huize Mikelodeon ;)

Me! zei

Dat is inderdaad wat je noemt gelukkig pech hebben. Alhoewel ik geen berichten heb gezien van gezonken Ferries...
Een fijne zondag verder.

Terrebel zei

Gistermorgen rook ik de lente al in de lucht!

marjolijn zei

Ja, heerlijk he, die zonnestraaltjes. Ik kan er ook zo van genieten.
Fijne zondag he, geniet maar lekker!!

Bolus zei

Deed me denken aan het volgende: Meissie en ik gingen trouwen in Schotland. Dag van vetrek keek ik nog eens op de tickets: de boot was de dag ervoor al vertrokken. (alles is goedgekomen verder hoor!)

Mikelodeon zei

@ Bolus; tjonge was dat niet verschrikkenlijk schrikken? Wel een mooi verhaal voor later ;-)

Lin's ding zei

lanterfant maar lekker aan, Heerlijk gewoon. liefs van hier en een goeie start van de week. Nog even een spreuk uit mijn doosje voor jou:De enige plek waar geluk voor inspanning komt, is in het woordenboek

Lin's ding zei

O, deze is ook mooi: Als je denkt dat er i je leven iets ontbreekt, is dat vast en zeker je leven zelf.

hanscke zei

Mooie foto, maar vanmiddag leek het wel (bijna) lente. De zon scheen, blauwe lucht, maar nog een beetje winters fris.

Redstar zei

Varen met zulk weer heb ik vaak genoeg gedaan. Het is niet zo heel erg gevaarlijk, als de klep maar dicht is :-)

Mannie zei

Dat is zeker balen, maar ook best vreemd om een uur eerder te vertrekken, ze zal vast de enige niet zijn geweest die de boot gemist heeft denk ik dan zo

plato zei

Ik zou niet met die boot zitten hoor. Ik ben een keer in newcastle geweest. De boot stamptje behoorlijk en een oog dicht doen was er niet bij. Dus ehhh....goede keuze.

karin zei

Gisteren leek het inderdaad net lente! De zon scheen de hele dag hier..., heerlijk! (beter dan zo'n stampende boot.)

Thérèse zei

Maar ja, kan ze dan een ander keertje mee, je zus??
En ja, het wordt lente, heerlijk!!

Pasula zei

Toch raar dat zo'n man zomaar een uur eerder vertrekt en de reizigers in de kou laat staan, maar je zus neemt het sportief op.