dinsdag 24 maart 2009

Weight Loss Challenge Houten...


Getverde getver, heb ik de hele week mijn stinkende best gedaan en me aan mijn afval programma gehouden en zelfs geen taart gegeten gisteren, ben ik één ons afgevallen.

Wat denk je zou het lekkere smikkelen en smullen van de chinees van zondagavond en de restanten van dat feest gisteravond daar wat mee van doen hebben? Haha, nou ik weet het wel zeker en ik heb er heerlijk van zitten smullen. Mijn vetpercentage was trouwens wel afgenomen maar goed het zijn de kilo's die tellen nietwaar?
En nu is het het weer klaar, back to basic. Gisteravond was er interessante info over het glycemische gehalte in voedsel. Ik heb mijn oren gespitst want het ging dus over de opname van koolhydraten, je weet wel, eigenlijk alle lekkere dingen zitten vol met koolhydraten;-). Je hebt daar de langzame en de snelle in. De snelle (wit brood, zoetigheden enz) zorgen voor pieken in je bloedspiegel en heffen je hongergevoel even op om daarna al gauw om nog zo'n 'shot' te vragen. Nou heb ik gelukkig al een voorliefde voor echt degelijk voedsel (en soms een hapje chinees :-) en maak ik al de goede keuzes, maar toch vond ik het heel verhelderend om te horen hoe dat werkt.
Ook word mij steeds duidelijker dat het eten van al die zogenaamde lightproducten je alleen maar zwaarder maakt. Je eet namelijk wel maar je krijgt te weinig caloriën binnen om verzadiging te voelen, waardoor je juist meer gaat eten.
Meer proteïne eten is het devies, wat als vegetarier toch wel het nodige aan fantasie kost.
Ik ben sinds vorige week mijn shakes wat gaan verzwaren met extra eiwitpoeder en het is ongelofelijk maar ik denk vaak niet eens aan tussendoortjes. Ik heb absoluut geen hongergevoel.
Opgewekte groet!

13 opmerkingen:

Natje zei

Zijn het niet de centimeters die tellen??? Want spiermassa is zwaarder dan vetmassa. Maar dat weet je natuurlijk allang. Ik ben nu 1,5 week niet wezen sporten.. wat ik was afgevallen is er weer aan hihihi. Maar vandaag is het weer de trap. Alleen de onderkant dus ik kan niet zeggen dat ik hem vaak op en neer zal lopen hihihi. Natje xxx

ria zei

Toch weer een onsje in de goede richting ;-)

Rainbow Light zei

wat een bewustwording he, door zo'n cursus! Echt een goede keuze dus.
en ja, het is balen als je zo je best doet, en de 'beloning' niet ziet, maar je hebt wel minder vetpercentage, en dat is ook belangrijk! heel belangrijk zelfs ;-). en je voelt je er toch over het algemeen gezien over goed mee toch? Vooral doorgaan dus al was het 'maar' voor de bewustwording!

Redstar zei

Klopt. En je echte gewichtverlies zit hem in eten wanneer je honger hebt. Maar wel goed eten dus. Bruinbrood(eventueel uit het broodrooster) dat soort dingen. En bewegen. Een wandeling van 20 minuten na elke warme maaltijd. Dat zijn de dingen die helpen.

Een poos geleden at ik trouwens echt chinees eten (dus niet voor de europese markt, maar wat de mensen zelf eten) dat is wel even andere koek, en echt heerlijk.

geertje zei

Waar zitten veel proteinen in?
Ga ik dat eens proberen haha...

Me! zei

Volgens mij kom ik bij van diëten...

Pasula zei

Waar haal je het eiwitpoeder? Vroeger had ik een bus dat heette Musclepower, smaakte naar slagroom en was fantastisch. Ik vrees alleen dat ze het niet meer verkopen.
Lekker dat je je zo goed aan je dieet houdt en al gaat er maar een onsje af, het gaat er toch af!

marjolijn zei

Elk onsje is toch weer een onsje...!!
Goede moed he!

filosofietje zei

1 ons klinkt weinig.. 100 gram klinkt al heel anders.
Da's toch weer een 10e van een kilo.. Best veel dus! :o)

hanscke zei

Alle kleine beetjes helpen zeggen ze toch? Nog van harte gefeliciteerd

NickN zei

Ik zie dat mensen alleen maar sneller aankomen na zich aan dieet te hebben gehouden..... Gewoon eten en bewegen...

Marrrijk zei

Nou ga vooral door hé met dit goede initiatief, wie weet doe ik nog wel mee, wil nog -9 kgr na de 28 !! die ik er onlangs kwijt ben... de aanhouder wint. Sporten is niet zo mijn 'ding' maar wél heel goed, dus ben ik wat dat betreft ook al overstag... kan leuk/nuttig zijn dit erbij te doen?!

plato zei

een ons? ahum... maar dat betekent dat je niet bent aangekomen. Dat is toch ook wat waard? Ach dat gevecht tegen de kilo's....