zondag 23 augustus 2009

Liegebeest verkiezing...


Wakker Dier organiseert de Liegebeest-verkiezing: welk product of welke verpakking is het meest misleidend? Op de speciale webpagina kun je uit twaalf producten je eigen Liegebeest-Top 3 samenstellen. De winnaar krijgt van Wakker Dier de Liegebeest-trofee uitgereikt.
Waarom deze verkiezing? In veel reclames en op veel verpakkingen zie je vrolijke dieren buiten in de wei huppelen. Maar meestal is daar in werkelijkheid geen sprake van. De producten komen ‘gewoon’ uit de vee-industrie. Wakker Dier vindt dit liegen en wil laten zien hoe het écht zit. Kijk op de site voor de leugenachtigste producten en breng je stem uit!
Mijn top 3?
  1. staat Rob Geus die helemaal blij wordt van kalfsvlees...
  2. de tonijn van Albert Heijn
  3. de kabeljauw van de Aldi

Grimmige groet!

8 opmerkingen:

Me! zei

Ach, dit is slechts het topje van de ijsberg. We worden gewoon helemaal besodemieterd.

Redstar zei

Zelf eet ik alleen maar kippenborst, en dit is negen van de tien keer biologisch. Alleen als het echt niet anders kan eet ik een 'verkeerd' stukje kip.

Dit gaat over vlees of zuivel, maar als ik in de supermarkt loop, zie ik heel wat verkeerd voedsel. Wat te zeggen over de pre dinners en pre meat ?

ot: kewle reactie van je op mijn log :-D

marjolijn zei

Dit is maar een kleine greep uit....alles.....
Goede start van de nieuwe week.

Terrebel zei

Goeie aktie! Probleem is natuurlijk wel dat mensen graag in de maling genomen willen worden en mensen hypocriet zijn. Zo willen mensen opeens geen plakje ham meer als ze voor hun neus zien hoe de slager een plakje bil van een dood varken snijdt.

Plato zei

Ik zou geen voorbeelden weten of het moet zijn: al die kattenreclame waarin katten snorren van geluk bij het zien van hun favoriete eten. Terwijl een kind kan zien dat het allemaal afval is.

Wieneke zei

Die grimmige groet van jou kan ik heel goed begrijpen. Het is een goeie actie, maar of het nou veel helpt? Enfin, als er maar weer een paar honderd mensen 'wakker worden', dan is dat pure winst.

hanscke zei

Met stip: halalworstjes

Pasula zei

Bijna alle verpakkingen van producten vertellen niet de waarheid, helaas.