vrijdag 18 december 2009

Ter overdenking...

In deze periode van feesten en eten in overvloed vind ik het wel gepast deze messcherpe kerstboodschap te laten horen (duurt slechts 41 seconden). Voor de mensen onder ons die graag elke dag vlees consumeren en nog steeds niet doorhebben dat het dagelijkse stuk vlees op hun bord direct te maken heeft met de opwarming van onze aarde, ook nog deze boodschap die gemaakt is door Sir Paul mcCartney die wellicht meer impact heeft op het dagelijks blijven consumeren van vlees.
Je kunt m ook bekijken door op de foto te klikken.
Aan tafel...

8 opmerkingen:

Terrebel zei

Die boodschap heb ik maar even doorgestuurd via Facebook en
Twitter.

Eet smakelijk!

marjolijn zei

Smakelijk en een gezellig weekend.

hanscke zei

Ik word geen vegetariër, maar de tijd van halve haantjes ligt ook al weer ver achter mij. Ik word ook geen geheel onthouder, maar ik houd wel van de slogan: drink met mate

Thérèse zei

Sorry, ik word ook nog geen vegetariër, maar ik eet al sowieso veel en veel minder vlees. Ik ben mij ervan bewust, dat ALS ik vlees eet, het iets extra's is.

Prettige feestdagen, Marga!!!

Redstar zei

Ik kan andere redenen bedenken om geen vlees te eten :-)
En dat is het dier zelf

aargh zei

Ik kan hier echt even geen dingen afspelen want er zit tegenover mij nog iemand sinterklaasgedichten(!) te schrijven. Maar wij eten ook nog niet de helft van de dagen vlees of vis en altijd in bescheiden porties dus ik denk dat ik daar de Sir niet voor nodig heb.

Me! zei

Het klinkt hard, maar ik zal er geen kilo vlees minder om eten. Niet door dit filmpje van sir Paul.

Pasula zei

De laatste tijd eet ik steeds meer vis, maar constant krijg je van allerlei producten te horen dat het niet zou deugen, dan zit de sla en de mandarijntjes weer vol gif. Ik weet het niet meer. Ik heb nog nooit gehoord dat er groeihormonen of gif in cola en chips zitten, dat wordt m'n voedsel dan maar voor de komende tijd (geintje). ;-)
Tuurlijk moeten mensen zich bewust zijn wat ze eten maar meer nog wat ze verspillen. Vooral met kerst gaan er vele kliekjes de vuilnisbak in, zonde! Kwestie van beter plannen.