woensdag 6 januari 2010

Skypen...


Lief heeft met zwager een trip naar Japan gepland. De boys willen daar 10 dagen zonder gids op eigen houtje gaan rondtouren. Je moet je voorstellen dat bijna niemand engels spreekt en dat alle schrift in Japans karakters is. Ik zou er helemaal gek worden, niets voor mij dus. Ik zou me daar 10 dagen in een nachtmerrie wanen, ik ben in Nederland al regelmatig de weg kwijt :-)
Maar de jongens houden wel van wat avontuur zullen we maar zeggen.
Maar goed, omdat lief en zwager toch wel een beetje contact met het thuisfront willen houden heeft hij Skype geïnstalleerd op de kleine laptop die hij meeneemt en op de grote alwaar ik dan in staat zou zijn om geluid en beeld vanuit Japan te ontvangen.
Welnu, de verbindingen zijn pico bello en het proefbellen in Nederland verloopt uitstekend. Het is reuze geinig op deze manier contact te onderhouden maar helaas is na de installatie mijn pc niet meer vooruit te branden en kan ik ook geen mail meer wegsturen. Het lijkt erop dat Skype niet samengaat met IE 8. Iemand een idee?
Help?
Tobberige groet!

15 opmerkingen:

Terrebel zei

Probeer het eens met de gratis browser Google Chrome of Firefox. Misschien is gewoon je videokaart te traag? Voor een paar tientjes heb je al een nieuwe. Veel plezier met Skypen!

Mikelodeon zei

@ terrebel;ik ben niet zo handig dat ik er zomaar een andere browser bijplaats, kan de gevolgen voor mijn instellingen niet inschatten. ben wel erg afhankelijk van mijn pc dus wil niet teveel rommelen. Ik denk niet dat het aan de videokaart ligt die geeft het prima weer. Wel zie ik steeds duidelijker dat het met Internet Explorer 8 te maken heeft. Ik denk dat dat het euvel is :-(

Me! zei

De browser is zelden de oorzaak van een trage PC. De plugins en de programma's die op de achtergrond meedraaien zijn veelal de oorzaak. IE8 inleveren voor Firefox of chrome is sowieso een goed idee. Het kan best zijn dat de "listener" van skype dit veroorzaakt.

ria zei

Skype werkt bij mij ook niet goed. Nu ik een nieuwe webcam met microfoon heb, kan ik via msn wel met beeld en geluid praten, geen skype nodig dus

Mikelodeon zei

@ me; ik blijf het eng vinden zomaar een andere browser te installeren, misschien is het slimmer om IE7 te installeren...

Mikelodeon zei

@ ria, dat is natuurlijk ook een prima optie, thanks!

Redstar zei

IE 8 kan heel goed met Skype overweg hoor : ) Hier op 2 pc's. IE 8 inleveren is absoluut geen noodzaak, zeker niet gezien het feit dat Firefox veel kwetsbaarder is in softwareworld dan IE ;)

geertje zei

Ik Skype via MSN... kan ook!

www.fialas.web-log.nl zei

o gottegot, skypen.... Ajakkes, Japans, ik vond tsjechisch al een ramp....

Linneke zei

Ik zou je voor geen meter kunnen helpen met dit probleem want ben een complete nul op vlak van computertechnologie, maar ik wou je toch nog mijn (verlate) nieuwjaarswensen bezorgen. Bij deze dus een heel gelukkig nieuwjaar !

plato zei

Misschien te weinig geheugen? Of misschien moet je alle programma's even uitschakelen als je gaat skypen en skyp uitzetten als je gaat mailen etc?

Mikelodeon zei

@ allen; het was een beetje paniek om niets, blijkbaar heeft de KPN server problemen gehad. Gisteravond leek het leed al geleden en nu weet ik het zeker: er is nothing on the hand ;-)
PFFF We kunnen skypen...

marjolijn zei

Gelukkig, is dat probleem ook weer opgelost.
succes met skypen hé..!!
Dat moet toch wel goed gaan , als je mannetje aan de andere kant van de wereld zit.

Roosnans zei

ha ha ha...wat een gedoe!! gelukkig kun je weer contact hebben met je knuffel als hij aan de andere kant van de bol is. Gaat hij nou een vakantieblog bijhouden, wat wij over zijn bijzondere verhalen kunne volgen???
grtz en knuf!

Natje zei

Ja ik stem ook voor vakantie blog! Natje xxx