zaterdag 3 april 2010

Afvallen of afslanken....?


Al weer een poosje geleden heb ik hier aangekondigd de strijd aan te gaan tegen de laatste 10 kilo's. Tijd voor een update hierover. Ik ben geen gram minder zwaar geworden, of ik teleurgesteld ben?
In tegendeel.
Sinds enkele maanden houd ik wekelijks bij wat mijn vetpercentage is en ook wat mijn vetvrije massa (skelet, bloed, vocht, spier). Op deze wijze kan ik monitoren wat er in mijn lijf gebeurd nu ik mijn levenstijl definitief heb veranderd en de inname van koolhydraten heb beperkt (geen suiker en veel minder granen). Naast geweldig veel energie en een veel opgeruimder gemoed ben ik 2 % vet kwijtgeraakt. Vet weegt niet zoveel maar neemt wel veel plek in. Spieren wegen veel zwaarder en zorgen voor een hogere verbranding. Dus, mijn vetvrije massa is gestegen en dat verklaart waarom ik geen gewicht verlies maar wel afslank. Ik ben mijn vetten aan het kwijtraken en dat is het grote verschil tussen afvallen en afslanken. Aan mijn kledingmaat is het ook duidelijk te merken. Had ik vorig jaar nog maat 52 (!) gisteren heb ik broeken en shirtjes in maat 42 gekocht en ze passen :-)
Het hele eieren eten is:
  1. goed (proteïnerijk) eten (nooit meer hongeren!)
  2. goed (water) drinken (8 tot 10 glazen)
  3. goed bewegen (30 tot 60 minuten per dag)

Doordat ik mijn beweegpatroon heb bijgesteld èn de tijd neem voor het afslanken heb ik ook geen lubberende huid wat je wel vaak ziet met crashdiëten.
Super tevreden groet!

15 opmerkingen:

Me! zei

Als je je goed voelt maakt het allemaal niet zoveel uit.

Wieneke zei

Ik vind het geweldig, je bent een heldin, hoor! Maar....hoe houd je dat vetpercentage dan bij? Ik bedoel: hoe meet je dat?

Mikelodeon zei

@ Wieneke; Ik heb een weegschaal met ingebouwde 4 punts vetmeter. Toets je leeftijd, lengte en geslacht. Het geeft je gewicht aan en door middel van een klein stroomstootje (merk je niets van) die door je lichaam gaat, wordt je vetpercentage vrij nauwkeurig berekend. Dat is mogelijk omdat de vetmeter een onderscheid kan maken tussen ‘passief’ vet en ‘actief’ bot-, spier-, of orgaanweefsel.

ria zei

Geweldig hoor. Ik heb ook geen idee wat mijn vetpercentage is...

Marjolijn zei

Mooi zo...!!
Nu fijne paasdagen.

Redstar zei

netjes! Ik ben bijna droog wat vet aangaat, en dat is erg makkelijk zo te behouden. Ik ga overigens niet onder de 9% momenteel.

Roosnans zei

nou, goed bezig dame!
grtzzz

Roosnans zei

nou, goed bezig dame!
grtzzz

Pasula zei

Geweldig hoe jij je leven zo hebt verandert, ik vind het een pluim waard! Zo af en toe gaat die knop ook weleens bij mij om, maar net zo hard gaat die knop weer terug. Nou ja, het belangrijkste is je gezond voelen en dat spreekt zeker uit de enthousiaste manier waarop jij je stukjes schrijft.

geertje zei

Erg goed, Martha, hoe jij dat volhoudt! Wat vind je van dr. Frank? Volgens mij lijkt dat wel op dat wat jij nu als je levensstijl omschrijft.

Mikelodeon zei

@ Geertje; ik heb geen problemen mer Dr. Frank. Het is alleen niet nieuw, Herbalife heeft de kennis over proteine al 30 jaar.

Thérèse zei

Wat ontzettend goed van jou! Ik moet ook weer eens meer mijn best doen....
...en ik zal eens gaan opzoeken waar allemaal proteïne in zit; geen flauw idee.
Nou, slank de zomer in en dan gaat het meestal vanzelf wat gemakkelijker, vind ik dan.

Linneke zei

Hallo!!!!

Wat een spectaculaire metamorfose zeg.
Ik ben zelf al een tijdje gestagneerd halverwege mijn afslankmissie en moet dus nog zeker 5 kilo kwijt. Als ik jouw post lees, krijg ik meteen weer moed om eraan te beginnen!

hanscke zei

Als je meer gaat sporten neemt de spiermassa toe en word je eerst ook zwaarder

Anoniem zei

Wauw, wat goed!!
Heb overigens gehoord dat als je begint met een eitje, je daarna een stuk minder honger hebt de rest van de dag!
Groetje Sillyme