woensdag 30 juni 2010

Modderen...


Het is nogal stil hier, op de een of andere manier komt het er niet meer van om regelmatig te bloggen. Ik heb het bloggen altijd erg leuk gevonden en het schrijven trekt nog steeds en toch...
Het leven bestaat uit het maken van keuzes er zijn gewoonweg andere dingen die net wat eerder aan bod komen waardoor er geen tijd overschiet.
Maar vandaag kwam mij weer iets leuks onder ogen wat ik wel hier verder het www in wil sturen. Waar het om gaat? Een ludieke actie om meer aandacht te vragen voor varkens. Op 18 juli organiseert Wakker Dier in Brabant een recordpoging "meeste mensen in een modderpoel". Zo vragen ze aandacht voor de 12 miljoen varkens die niet buiten komen en geen daglicht zien, laat staan dat ze zich in een modderpoel kunnen rondwentelen. Ik denk er in elk geval serieus over om me in het modderbad te begeven. Meer liefhebbers? Het lijkt mij een leuke kans om elkaar te ontmoeten en tegelijkertijd dit leuke initiatief te ondersteunen. Ook heerlijk om weer eens lekker echt met modder te gooien ;-) Plezier voor jong en oud. Lekker dier verzorgt een lunch en opgeven kun je hier.
Wellicht tot de 18e?

9 opmerkingen:

Wieneke zei

Hm, leuk plan, maar het helpt toch allemaal niks. In Nederland komen varkens nevernooit meer buiten. Vergeet dat maar. Euri zijn té belangrijk. Zolang mensen nog enorm veel vlees willen eten en daarvoor naar kiloknallers gaan... Toen we vorige maand in Bad Bentheim (net over de grens bij Oldenzaal) waren hebben we varkens op een weiland gezien ergens daar in de regio. Geweldig! Ongeveer twintig van die grote knorrepotten hadden een weilandje en een grote modderpoel. Het was geweldig om te zien hoe fijn die beesten het hadden.

Me! zei

Dat lijkt me een schitterende plaats om fto's te maken.

Redstar zei

Condsider it done!
EN ja, dat je minder logt was me wel opgevallen :D Zo is het nu eenmaal. Eens stoppen we allemaal :D

Marjolijn zei

Zomertijd hé...
En met deze zomerse temperaturen, gaan we allemaal een tandje lager.
Geniet er van.

Natje zei

Inderdaad een goede actie. Veel plezier met het modderbad. Schijnt ook goed te zijn voor de huid toch? Natje xxx

Thérèse zei

O jee, ik schrok net van Wieneke's reactie. Ik akn niet komen, maar ik ben best bereid om heel wat minder vlees te eten; dat doe ik trouwens al.
Toch succes met de actie!!!

geertje zei

Ik hoor en zie steeds meer mensen die af en toe een vegadagje hebben. Misschien niet wat wat fanatiekere strijders voor ogen hebben, maar ik geloof wel dat het een besef is dat groeiende is. Ik geloof wel in een verandering, maar het zal niet zo snel gaan als sommigen hopen. Dit soort acties draagt bij aan de bewustwording, maar ik geloof wel in acties die voor een groter publiek leuk zijn. Ik ga niet zo snel ergens in de modder stoeien... :-)

Lin's ding zei

hi Martha, ik ken het blog probleem, ik wil wel maar de tijd schiet er bij in die ik er voor neem. Toen we in mei in Engeland waren zagen we op verschillende plaatsen weilanden met varkens. Dat vonden we erg leuk, weer eens wat anders dan koeien, paarden en schapen. Ik wens de stichting een leuke dag met het etentje voor de varkens het is vast fun

Pasula zei

Haha idd een bizarre actie! Het is een dag waarop ik moet werken dus kan er nioet bij aanwezig zijn, maar had wel graag gewild en zeker dan foto's van jou gemaakt, LOL!
Heel veel plezier gewenst alvast.