dinsdag 8 juni 2010

Wikken en wegen...


Vandaag heb ik me voorgenomen om serieus na te gaan wat mijn keuze gaat worden met het oog op de verkiezingen van morgen. Van de kieswijzer word ik niet veel wijzer. Ik blijf ergens in the middle of nowhere te zweven met geen enkele partij in de buurt. Precies in het midden van de cirkel aan de progressieve kant. Dat verbaast me niets... Zaken die ik belangrijk vind moeten de doorslag geven zoals afschaffen bioindustrie en verminderen kernenergie. Ik ben vóór vrijheid van meningsuiting maar ook als dat leidt tot discriminatie? Zou onze maatschappij verbeteren als er hogere gevangenisstraffen zouden komen? Als ik kijk naar het strenge Amerika en hun overvolle gevangenissen ben ik geneigd te denken dat het m daar niet in zit...Vragen over onze ziekenkosten, persoonlijk vind ik het systeem zoals het nu is erg slecht, ik betaal voor zaken waar ik geen gebruik van maak en krijg niet of weinig vergoed waar ik wel gebruik van maak. Ook zijn er veel mensen die de ziektenkostenverzekering niet kunnen opbrengen en onverzekerd zijn. Wat was er eigenlijk mis met ons vorige systeem? Ik merk in elk geval geen verbeteringen. Tja en wat vind ik van het immigratiebeleid, ik vind dat we met genoeg mensen hier zijn, opnemen van vluchtelingen is weer een heel andere zaak. Triest is het dat mensen jaren wachten op hun toelating maar om ze nu zonder goed onderzoek gelijk terug te sturen?
Twijfel, ik wik en weeg nog even verder, niet stemmen is in elk geval geen optie, we tobben nog even door....
Zwetende groet...

6 opmerkingen:

Me! zei

Ik ben verstandig en stem voor een groen Nederland.

Terrebel zei

Het valt inderdaad niet mee...In mijn laatste paar stukjes geef ik in elk geval mijn eigen stem-motivatie. Misschien dat dat jou ook kan helpen. Niet dat je natuurlijk per sé moet stemmen wat ik stem maar informatie kan nooit kwaad. Toch? Dus bedenk of je wilt dat je kinderen na hun studie geen schuld zullen hebben opgebouwd, of je zelf later liever AOW hebt dan bijstand, of Nederland nog een kennis-economie van betekenis heeft en zo verder. Pik er gewoon drie uit die jij belangrijk vindt en vraag gewoon aan verschillende partijen hoe zij erover denken. Momenteel heeft elke partij mensen in dienst die jouw vragen snel beantwoorden. Succes!

Redstar zei

Ik stem weer SP. Deze partij is goed voor iedereen en zeker ook voor kleine zelfstandigen! Niet onbelangrijk dacht ik zo. Tevens willen zei de zorg terug betaalbaar maken voor idedereen, en dat kan ook. Ik hoop dat je er uitkomt voor morgen :D

Marjolijn zei

Ik denk ook nog.
Succes morgen.

Thérèse zei

Ja, het valt niet mee. Ik weet het. Ik ben eruit. Denk ik nu.
Succes met tobben.

Pasula zei

Dat van die zorg vind ik ook, ik betaal er maandelijks erg veel aan en maak er geen gebruik van. Tegen de tijd dat ik zorg nodig heb is het potje leeg...? Nou ja, we gaan maar weer braaf stemmen vandaag, ben benieuwd hoe het uitpakt.