zondag 18 juli 2010

Wakkere winkelaaractie...


Vandaag was de Wakkere Winkelaaractie om aandacht te vragen voor de 12 miljoenvarkens die nooit buiten komen, laat staan dat ze lekker een modderbad kunnen nemen. Wakker Dier had vandaag een modderbadactie om ons consumenten meer bewust te maken dat datgene wat wij consumeren geproduceerd wordt. Hoe bewuster ons consumptiegedrag, des te beter kunnen de dieren leven.
Ik heb genoten van deze varkens die knorrend van plezier het helemaal niet erg vonden om hun moddelbad te delen met de ongeveer 200 modderbadgasten die op de actie waren afgekomen. Ik heb genoten van het goede gezelschap en de stralende zon. Wil je meer weten over de nieuwsbrieven van de Wakkere Winkelaar kijk dan eens hier als je je aanmeldt krijg je wekelijks een nieuwsbrief met daarin de diervriendelijke aanbiedingen van de grote supermarkten.

Van Wieneke kreeg ik een link naar het AD waar een hele leuke fotoreportage is gemaakt. Ik ben niet helemaal tot het eind gebleven vandaar dat mijn fotoimpressie nogal verbleekt bij deze gave foto's. And have some fun
Tevreden knorrende groet :-)

7 opmerkingen:

Me! zei

Ik zie het alweer, het is er veel te netjes aan toe gegaan. De varkens waren veel modderiger. Maar btw, een mooie actie.

Terrebel zei

Toffe actie! Toch blijf ik genieten van m'n broodje ham...sorry, varkens!

Marjolijn zei

Mooie actie..!
Fijn dat je er een leuke middag aan gehad hebt.

Linneke zei

Wat een schitterend initiatief!

Een mens zou bijna knorren van tevredenheid ...

Hier al 25 jaar geen ham of koteletten meer gegeten dus dat zal wel al een paar varkenslevens hebben gespaard zeker?

nans zei

lekker leuke actie!!!!
en gave reportage hoor!!!
hug
Nans

Redstar zei

Die varkens 'en nog veel meer beesten, worden schrikbarend mishandeld. Ik eet dan ook geen varkens vlees.

Anoniem zei

Hardstikke goed initiatief. Zag gister op tv een vrachtwagen vol met biggetjes die een ongeluk hadden gehad. Allerlei biggetjes langs de snelweg! De presentator vertelde dat er "een dierenarts" bij was gehaald. Ik moest vreselijk lachen... een dierenarts.... ze waren verdorie op weg naar het slachthuis!! (zo sneu) We zouden echt veel bewuster met dieren moeten omgaan!
Groetjes Sillyme