donderdag 5 augustus 2010

Tom poes verzin een list...


Deze week mag ik op poes Minoes passen, nou ja 'oppassen'...
Sinds Poes M verhuisd is naar een nieuwe woning heeft ze haar eigen toegangsdeur gekregen, ze is dus een zeer onafhankelijke poes geworden en komt en gaat wanneer het haar blieft, zo was mij verzekerd. Mijn taak zou vooral 'bedienend' te noemen zijn, je kent het wel zoals zorgen voor fris water en brokjes en misschien 'even' een aai of zo, als ze dat aangeeft.

Al de eerste dag is er wat 'mis'. Bij binnenkomst tref ik de rechtop gezette tussendeurklink naar de slaapkamers open aan.
Als een poes een deur kan openmaken dan dwingt dat zowiezo al de nodige respect bij mij af en een deur met rechtopstaande klink open kunnen maken dus helemaal.

Na wat lieve lokkende kreetjes en vooral gerammel met haar lievelingssnoepjes hoor ik toch echt wat benauwd gemiauw (je zal toch maar je lekkers mislopen;-)van de bovenverdieping afkomen. Gauw de deur geopend en daar kwam mevrouw aan, hevig verontwaardigd miauwend op hoge poten en met kaarsrechte staart, niet wetend of er eerst snoepjes gegeten dan wel kopjes gegeven moest worden. Het leek alsof ze weken vol ontberingen achter de rug had en compleet uitgedroogd en uitgehongerd was.

'Overdrijven' is echter iets wat menig kat tot kunstvorm heeft verheven en Minoes is hierop geen uitzondering. Haar reguliere personeel was pas dezelfde ochtend vertrokken en met een vette knipoog speelde ik haar spelletje van 'zielig verlaten stakker' een poosje mee.
Afijn, na enige tijd vond ik het wel goed geweest en maakte ik aanstalten te vertrekken. Echter bij elke vertrekpoging kreeg ik een kopje van haar met een knorretje, vrij vertaalt "BLIJF". Pas na 30 vertrekpogingen, vond mevrouw het goed dat ik me terugtrok.
Pff, het eerste leed is geleden, nu nog wat vinden op deze inventieve deurenopenster.
Iemand een vernuftig idee?

13 opmerkingen:

Wieneke zei

Ze mag dus absoluut niet naar de bovenverdieping? In dat geval moet je gewoon een stoel voor die deur met die rechtop gezette deurknop plaatsen.

Terrebel zei

Dit bevestigt weer mijn theorie dat als mensen een partner hadden die dezelfde eigenschappen heeft als de kat, die partner binnen een dag het huis uitgetrapt zou worden...;-)

Succes met dit "erebaantje"!

Mikelodeon zei

@ Wieneke; De klink staat omhoog en daarnaast gaat de deur naar binnen toe (richting poes dus) open. Een stoel plaatsen is geen optie.
@ Terrebel; ik geniet van katten en hun heerlijke eigenwijze manier van doen, idd van katten kan ik dat hebben ;-)

Sjoerd zei

De oplossing die wij voor een van onze katten hebben moeten bedenken was een ronde deurknop op de voordeur. Die krijgt nu nog alle deuren open, behalve de voordeur...

Marjolijn zei

Haha, slimme kat...!!
Een touw van klink naar klink, dan zal het vast niet lukken.
Fijne vrijdag en op naar een goed weekend.

Redstar zei

Een ronde deurknop is geen optie omdat het je huis niet is, mar je kunt de kat in een stoel vastplakken met tape :D haha geintje. Ik heb geen flauw idee behalve een ronde deurknop.

Mikelodeon zei

@ Sjoerd; hee luk op persoonlijke titel hier, grandioos idee van die ronde klink, dat ga ik doorgeven:-)

@ Marjolein; dat heb ik idd gedaan. Ik voelde me net Mac Gyver met mijn constructie van touw en elastiek :-D

@ Redstar; dat zou ook nog een optie zijn maar ik denk niet dat ze dat zomaar zou laten gebeuren ;-)

Redstar zei

Neem een doos waarin je in een zijkant een gat maakt waar je hand door kan.
Plak de doos met de deksels en wat plakband aan de deur, met de zijkant met het gat aan de bovenkant.

Steek je hand door gat om deur open en dicht te doen.
Kat kan niet bij klink. Redstar is winnaar :D

Mikelodeon zei

@ Redstar; haha ik denk dat een beetje poes met veel vrije tijd met zo'n constructie van plakband wel raad weet :-D. Maar je geeft me wel een leuk beeld

Redstar zei

De plakband die ik zou gebruiken krijgt een kat er niet af hoor :D

Pasula zei

Geweldig! Katten zijn scherpzinnig ja. Een idee, tja katten zijn slim, elk ander idee wordt door de kat vast wel weer doorzien. hij/zij is niet voor de poes!

geertje zei

Wij hadden in ons ouderlijk huis ook een kat die deuren openmaakte (opent deuren die voor anderen gesloten blijven... komt opeens bij me op haha)...
We hebben Marjolijns truc toegepast, die van het touw. Daar wist hij geen raad mee.
Wel fijn dat de kat wel goed eet, want Mickey ging, toen ik een week weg was, uit protest minder eten en was behoorlijk afgevallen..

Lin's ding zei

wat leuk om alle reacties te lezen op het verhaal van de slimme kat... veel succes