vrijdag 27 augustus 2010

Lost and found....and lost again...


Vanochtend was ik al vroeg wakker, heel vroeg.
Rond 4.00 uur voelde ik me onrustig en kon niet meer in slaap komen. Ook hoorde ik een vreemd geluid verderop in de straat. In bed kwam ik er niet achter, eruit dus en gluren tussen de gordijnen door. En ja hoor,'het geluid' bleek geschuivel van voeten van een oude man.
Ik heb me aangekleed en ben naar hem toegegaan. Hij had zeker een bekend gezicht maar waar kwam hij vandaan?
Zelf kon hij het me niet vertellen, wel was hij blij mij te zien en noemde me Anneke.

Hij voelde helemaal koud aan en had alleen een blouse en broek aan dus zijn we naar mijn huis gescharreld. Na een warme kop thee en 20 keer glunderend vragen 'of ik hier óók alleen woonde', noemde hij een naam van een van mijn buren. Ondanks het nog steeds zeer onchristelijke uur heb ik die buren verderop wakker gebeld, ze kwamen gelijk en wisten ook familie met sleutel op te trommelen.

Eind goed al goed en toch maakt het me verdrietig. De weg kwijtraken, mijn angstthema in veel dromen, vaak in de vorm van een bus vol passagiers met mij als chauffeur.

Oude herinneringen aan mijn vader en zijn leven komen boven en het besef van onze vergankelijkheid en wat we uiteindelijk zijn.
Dust in the wind

11 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik vraag me al geruime tijd af wanneer de kwaliteit van het leven niet meer hoog genoeg is om voor te leven.

Marjolijn zei

Gelukkig werd jij wakker, om hem weer terug op zijn eigen plekje te brengen.

Op naar een fijn weekend.

Roosnans zei

triest hoor....als dat zo gaat... Wat een gelukki dat jij wakker was, of misschien wel werd van zijn schuifelende voeten...

hug!

Wieneke zei

Ach, wat ben ik blij dat jij wakker werd en meteen in actie kwam. Die arme ziel, hoe lang was hij al buiten en het is toch best koud rond die tijd. Goed gedaan, Martha!

geertje zei

Hoe woont die man? Als hij alleen woont zal hij zeker niet lang nog zo kunnen blijven wonen, ben ik bang.
Hij heeft wel geluk met zulke buren als jij!
OT: deel 3 van Digna is er...;-)

Lin's ding zei

en gelukkig lieve Martha zijn er mensen als jij die ze meenemen voor een kop thee en een gesprek waarmee die ander zich blij voelt en zich gezien en gehoord weet. Dus houdt de lichtpuntjes in de gaten, je bent er zelf een en later als jij er een nodig hebt komt deze ook op jouw pad.
liefs van hier

Redstar zei

Deze oude kerel had geluk dat jij wakker werd. Een confrontatie met wat ons mss allemaal te wachten staat.

Ik vroeg me nu ook opeens af hoe het met je zus gaat.

Natje zei

Het moest zo zijn dat jij wakker werd. Heel fijn voor deze arme man. Ontzettend lief van je om je over hem te ontfermen. Liefs Natje xxx

hanscke zei

Wat een geluk voor die man dat jij wakker werd. Ach heel veel jaren geleden had ik ook een overbuurvrouw die steeds zoekraakte. Ik vond het zo triest om dat steeds maar weer te moeten zien. Uiteindelijk hebben haar kinderen doorgepakt en is ze naar een tehuis gegaan.

Pasula zei

Ja we krijgen er steeds meer jaren bij. Hopelijk voor ons allen in goede gezondheid maar je weet nooit wat het leven voor je in petto heeft.

Martine zei

Een bijzondere ontmoeting dus. Waar hij vast blij mee was. Ga je nog eens bij hem op de thee op een wél christelijk tijdstip, of laat je het hierbij?