vrijdag 3 september 2010

Bye bye, zwaai zwaai...


Er zit weer eens een reisje aan te komen, niet voor ondergetekende maar voor lief. Lief vertrekt morgen naar China met zijn zus, zwager en hun eerste geadopteerde dochtertje om daar het tweede kindje, een jongetje, te gaan halen. Lief gaat niet voor de lol mee hoor, hij heeft een taak want gaat mee als 'de nanny'. Kinderen mogen niet aanwezig zijn bij de officiele bezoekjes aan het kindertehuis en de andere officiele overdrachten, ja er komt nog heel wat bij kijken.

De aanvraag voor dit kindje is overigens al jaren geleden gedaan en als je denkt dat Nederland bureaucratisch werkt, nou China heeft het bureaucratisme tot tergende perfectie 'in de vingers'. Maar goed, de 'zwangerschap' van zo'n adoptiekindje is dus kort want 7 weken geleden kwam het verlossende telefoontje met kort daarop de foto van de 1 jarige Xian. De ganse familie is in rep en roer hierdoor en het vereist nogal wat van het organisatievermogen om alles geregeld te krijgen. Maar natuurlijk is alles gelukt en morgen is het zover.

Ik zal de komende weken mijn stinkende best moeten doen om de boel in huis een beetje toonbaar te houden want ben nooit zo van de huishoudsport. Een lieve vriendin heeft zich al aangemeld als hulp bij de schoonmaak vlak voor thuiskomst van lief.
But first things first, vanavond is er een heus 'afscheidsmaal' en ik ben voornemens zelf even wat heerlijke sausjes vers te maken zoals een heerlijke quacamole, kerriemayonaise, aioli en natuurlijk verse kruidenboter.
werkzame groet!

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Oei, geen huismiep dus... Toch lijkt me dat wel wat, een retourtje China.

Terrebel zei

Tsjonge, China. Dat is best ver weg. Succes met het huishouden!

Marjolijn zei

Succes met de huishoudklussen, gaat je wel lukken hoor, gewoon elke dag iets doen en aan het eind alles nog een keertje snel.

Lijkt me leuk op deze manier Nanny mogen spelen.
Goede reis.

Natje zei

Dat word weer een spannende reis dus :-) En ach, het huishouden.. gelukkig heb je al hulp aangeboden gekregen. Natje xxx

geertje zei

Gaat hij zo lang naar China dat de boel in huis niet eventjes de boel kon blijven... Ik bedoel: zo'n ramp zal dat toch niet kunnen zijn? :-)

Redstar zei

Das een leuk tripje denk ik zo maar. Zelfs met de job die er bij zit

hanscke zei

Ach een mooi voorbeeld van familie zijn. Broer gaat met zus mee om nanny te zijn voor haar kind. Daar word ik helemaal warm van.

Pasula zei

hopelijk verloopt de reis voorspoedig, best een groot iets om je adoptiekindje in China op te halen.
Ik wens jou heel veel succes met het huishouden, ik ken het, ben er ook niet zo van haha.

Anoniem zei

PFFF ik zit zo te wachten op een nieuw schrijfsel van jou......druk natuurlijk!
Is natuurlijk een goed teken, maar ik mis je mooie verhalen...........
Buuf